Speltips inför Arsenal – Tottenham 18/11: Slaget om norra London

Spelbloggare Publicerat: 15 November 2017

Slaget om norra London – Arsenal mot Tottenham Hotspur. Lördagens tidiga Premier League-batalj är helgens absoluta höjdpunkt och från matchen har vi därutöver tyckt oss hitta ett superbt speltips.

13:30, Viasat Premium eller Viasat Ultra HD. Det är bara att sitta klistrade framför TV-rutan! Det är en match som för allt i världen inte får missas – årets första Norra London-derby.

Tillsammans med Manchester United ser Tottenham för närvarande ut att vara den främsta utmanaren till suveräna Manchester City i toppen av serien. Med 23 hopskrapade pinnar på 11 matcher är de åtta bakom dem, från tredjeplatsen. Det har blivit ett par tapp som kanske borde ha undvikits, men över det stora hela har ”Spurs” varit konsekventa och solida.

Annat är det med Arsenal, som buropen bara ökar i frekvens mot – för mer eller mindre varje vecka. Varför får Arsené Wenger förnyat förtroende på tränarposten, gång på gång? Det är en av frågorna ständigt ställs runtom Emirates Stadium och i London.

Den värsta toppen på isberget var att årets Champions League missades och det ser ut att kunna bli så på nytt i år, när ”Gunners” är på en så pass anonym placering som sjätteplatsen. När ska det hända någonting? De senaste åren av vattentramp innebär att tålamodet sinar i allt snabbare takt.

Fel favorit

Skadesituationen har varit ett orosmoln för ”Spurs” under veckan, men som det ser ut väntas de flesta av frågetecknen rätas ut till utropstecken. Harry Kane, Hugo Lloris och Delle Alli, som dragits med småskador, väntas alla kunna medverka på Emirates Stadium.

Dessutom har även Arsenal en hel del osäkra kort i form av bland andra Laurent Koscielny, Skhodran Mustafi samt Danny Welbeck. Santi Cazorla och Oliver Giroud räknar vi bort.

Så, varför skulle inte Tottenham vara favoriter här? Det skulle kunna motiveras i att de haft stora problem på resande fot mot toppmotstånden i serien de senaste åren – men känslan är ändå klart bättre hos ”Spurs” kontra Arsenal. Maktbalansen i London är förändrad!

Laget har en bättre grund att stå på samt vassare spets; Christian Eriksen och Harry Kane är huvudpjäser där. Den förstnämnda stod för ett hattrick när Danmark säkrade VM-spel via en 5-1-vinst borta mot Irland. Toppform.

Arsenal brukar ha svårt att räcka till i de största matcherna och utvecklingen pekar åt helt fel håll. Tycker inte alls att de kommer till sin rätt och det gjorde de inte heller i förlustmatchen, 1-3, mot Manchester City senast. En rentav urusel insats.

Visst ska favoritskapet vara Tottenhams?

Således spelas Tottenham +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen – till finfina 2,12x hos Unibet. Skulle inte bli förvånad alls om oddset slashades till närmare avspark.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 18/11
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: