19 december 2017 Arsenal West Ham Speltips

Speltips inför Arsenal – West Ham 19/12: Londonderby sätter piff på cupen

Nu är vi framme vid Ligacupens kvartsfinaler – och vilket sätt att kickstarta de med, va? Det vankas Londonderby på Emirates Stadium, mellan Arsenal och West Ham United, från vilket slantarna investeras på målmarknaden.

Åtta klubbar är kvar och antalet ska halveras under loppet av två dagar. Förutom dessa två, slåss även Leicester City, Manchester City, Chelsea, Bournemouth, Bristol City och Manchester United om titeln.

Under David Moyes har West Ham fått upp farten, men även innan han kom på plats har tre hinder passerats i cupen; Cheltenham Town, Bolton Wanderers och Tottenham. Den sistnämnda matchen var en storskalp, inte bara i den mening av motståndets kvalitéer och att matchen spelades på bortaplan, utan i och med att 0-2 vändes till en 3-2-vinst.

Förutsättningarna för ännu en skräll finns där. West Ham har stått oerhört starkt under de senaste veckorna; innan 3-0-vinsten borta över Stoke City senast, spelade man oavgjort mot just Arsenal och det följde upp en seger över Chelsea. Vältajmat att hitta formen till hektiska december månad.

Arsenal bjuder på mellanmjölk för närvarande. Med nöd och näppe vann de med siffrorna ett mål mot noll när Newcastle United kom på besök förra veckan. Dessförinnan, dubbla bortakryss. Temat har varit tajta matcher, där det offensiva maskineriet snurrat allt annat än friktionsfritt.

David Moyes-effekten – tre raka hållna nollor, i tuffa matcher

Den stora skillnaden under David Moyes har varit hur försvarsspelet justerats till det bättre. Grunderna sitter; det säkra tas före det osäkra. Det har bäddat för tre raka hållna nollor – i extremt tuffa matcher.

För Arsenal är för närvarande den offensiva impotensen det stora bekymret; två mål framåt på tre matcher. Stundtals har chansskapandet varit det som satt käppar i hjulen, annars ineffektiviteten framåt mål. Oavsett vad – det bäddar ju för få mål.

Nu kommer det roteras en del i startelvorna, vilket möjligen minskar påverkan för ovanstående – men det kan också snarare betyda ännu mer försämrade målmöjligheter. Ofta är det så att de offensiva spelarna är de som behöver vilas. Den med is i magen kan förstås invänta startelvorna, med risken att oddset hinner monteras ner.

Mållöst slutade det när lagen möttes för mindre än en vecka sedan. Här väntar ytterligare en tajt match, tänker jag. Mer derbykaraktär än skönspel?

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre mål – är värt en liten slant. Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 22%
2: 15%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 44%