30 oktober 2019 Liverpool Arsenal Speltips

Speltips inför Arsenal – West Ham 5/4: Ångestladdat derby

Londonderby står på menyn och det är två konkurrenter som läcker defensivt som ställs mot varandra – Arsenal och West Ham. Bäddar det för ett målpartaj, månne? Mycket talar för det.

Det må inte vara det hetaste av derbyn, i den mån av att rivaliteten inte är den största samt att båda lagen är totalt ur slag.

Arsenal har de senaste månaderna varit inriktade på kampen om en plats i topp fyra, och således få spela Champions League, men har endast förmått att vinna en av de sex senaste seriematcherna och således hamnat en bit på efterkälken. Sexa är de just nu och har ett hyfsat stort avstånd upp till de åtråvärda CL-platserna.

Under den här mardrömsperioden har Arsenal dessutom trillat ur CL-slutspelet med förnedrande 2-10 över två matcher mot Bayern München. På det dras man med en storstjärna i Alexis Sanchez som bara verkar vilja flytta, en tränare i Arsené Wenger som är oönskad av de flesta samt en hel del andra flyttrykten.

På pappret ser det minst lika illa ut för West Ham, som efter fyra raka förluster och sex raka utan vinst droppat ner till den undre tabellhalvan – och det är förstås under all möjlig kritik. Detta West Ham borde ha ambitioner att till och med utmana om Europaplatserna, men dalarna har varit alldeles för djupa under spelåret.

Arsenal – fem raka över 3,5 mål

Arsenal blöder defensivt. West Ham detsamma. Målen borde således också vara nära till hands – något som spelbolagen instämmer i, men visst värde ska fortfarande finnas visst värde att hämta på målmarknaderna.

När West Ham är ena halvan av en match, då är det sällan som de inte öppnas upp. Det finns en hel del krut i offensiven, medan defensiven är löjligt svajig och brukar lämnas handfallen. 10 av deras 11 senaste matcher har klivit över den klassiska 2,5-målslinan och hela sju av dessa över 3,5-ditot.

Här är dessutom försvarsklippan Aaron Cresswell ett osäkert kort. Sällan positivt att röra om i backlinjen.

Arsenal har precis samma problem som deras motståndare här – defensiven. Stundtals ser det rentav lojt ut, vilket är extremt talande för en klubb som har massvis av problem, internt som utåt.

2-2 senast hemma mot Manchester City var dock ett fall framåt, om än ännu en usel försvarsinsats. Faktum är att hela fem raka matcher för ”Gunners” har passerat 3,5-mållinan.

Att Petr Cech får stå åt sidan med en skada och Laurent Koscielny även han ser ut att missa matchen, borde öppna upp målmöjligheterna för bortalaget ännu mer.

Över 3,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre mål – spelas till 1,93x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 5/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 70%
X: 19%
2: 13%
Över 2,5 mål: 68%
Under 2,5 mål: 33%