5 februari 2020 Lazio Hellas Verona Speltips

Speltips inför Atalanta – Lazio 17/12: Mycket talar för hemmalaget

Hemmaplansfördelen, formen och ett visst avbräck utgör fundamentet för vårt speltips när Atalanta tar emot Lazio på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Inte ska väl värdskapet lämna den här striden lottlösa?

Långsökt är det möjligen att Lazio skulle kunna hålla jämnt strå i titelstriden över tid och just här riskerar de mer eller mindre helt att lossas från den. Med två matcher färre spelad än Inter och tio pinnar upp till dem skulle ett tapp i praktiken innebära att så blir fallet.

Men om vi ska vara helt ärliga håller Lazio inte riktigt den standarden som krävs för att tituleras som material för Scudetton. Att kunna lösa en Champions League-plats är en helt annan fråga. Om så blev fallet – det vore också en skräll, en skalp – är det bara att höja på hatten.

Atalanta skrällde hem en Europaplats under fjolåret, i vilken turnering de nu nått slutspelet, och den möjligheten har de på nytt. När Genoa värjdes undan med två mål mot ett på bortaplan i början på veckan betydde det att de knappade in ytterligare på konkurrenterna ovan. Kan de segla vidare på succén?

Avbräck deluxe – Immobile borta!

Givetvis ska man ha stor respekt för Lazio. De har stor kapacitet och är dessutom och nosar på toppen. Här får de dock det svårt, talar det mesta för.

Atalanta har hittat stilen. Europaspelet inräknat; 4-1-0 i formraden och på hemmaplan har de inte förlorat sedan Serie A-premiären mot Roma, 0-1. Därefter – fem vunna och en oavgjord. Vuxit fram en stark vinnarmentalitet på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Bland annat har de undvikit torska mot mästarna Juventus där.

Det blev en extremt bitter förlust för Lazio när de fick besök av Torino senast. Den stora anfallsstjärnan, Ciro Immobile, visades ut precis före halvtidspausen och då blev uppförsbacken brant – till slut 1-3 på resultattavlan.

Nu kommer de därför till spel utan honom och när han stått för 15 baljor av lagets 36 i Serie A understryker det hur stort avbräck det är.

För Atalanta saknas Marten de Roon, vilket också är ett avbräck, om än inte i närheten av lika stort.

Spelar Atalanta med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,74 gånger pengarna utan att blinka. Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Atalanta draw no bet
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 17/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%