7 december 2017 Atalanta Lyon Speltips

Speltips inför Atalanta – Lyon 7/12: Något missvisande

Blickarna riktas mot Mapei Stadium. Gruppfinal väntar mellan Atalanta och Lyon – en match som, för båda parter, helt enkelt betyder skillnaden mellan första- och andraplatsen. Italienarna är presenterade klara favoriter – missvisande eller ej?

Statementet är klart från Atalanta – här satsas det på Europa League! Starka startelvor har bäddat för starka resultat och inför den avslutande matchen förblir de etta vid vinst, kryssresultaten 0-0 eller 1-1. Större siffror än sådana, med delad pott, innebär att Lyon istället tar plats som herre på täppan.

Lagen har båda samlat ihop till 11 pinnar på fem matcher, via tre vunna och två oavgjorda. Ganska snarlik resa. När de möttes på Groupama Stadium slutade det oavgjort, 1-1, efter att Atalanta kvitterat cirka tio minuter in i den andra halvleken.

Lika lyckosamma har Atalanta inte varit i Serie A, där de står på en anonym tiondeplats. Godkänt, möjligen – men knappt. Givetvis vill man ut på äventyr i Europa på nytt, samtidigt som konkurrensen hårdnat rejält i ligan.

Frågetecken finns över Jasmin Kurtic närvaro i Atalanta. I övrigt är truppen frisk, kry och hel.

Lyon är främst i skiktet bakom dominanta Paris Saint-Germain i Ligue 1; tvåa med Monaco och Marseille precis bakom, på sämre målskillnad. Söndagens seger mot Caen, 2-1 borta, satt fint efter att man sjabblat bort matchen mot Lille innan dess, 1-2 i baken på hemmaplan.

Bertrand Traoré står som out för Lyon medan Jérémy Morels status ännu är osäker. Han blir att testa närmare avspark.

Lyon plusspelas

Respekt ska man ha för Atalanta, deras kvalitéer och vilja att satsa på Europa League. Här anser vi dock att de blivit lite väl stora favoriter mot en, trots allt, bättre motståndare. Odiskutabla fakta att Lyon är klassen bättre.

Efter en sämre start på Europasejouren, har Lyon steppat upp. Två kryss har blivit till tre raka vinster i turneringen och förra veckans serievinst över Caen har säkerligen sett till att höja självförtroendet och moralen i truppen. Ger dem vind i seglen inför denna gruppfinal…

Krysset – beroende på med vilka siffror – kommer vara önskvärt för endera part, varpå vi vill se till att få vinst på spelet även vid det utfallet. Som nämnt; 0-0 och 1-1 leder till att Atalanta tar förstaplatsen. 2-2 och uppåt att Lyon gör det.

Ger Lyon stora chanser här och spelar dem med +0,25 mål (asian handicap) till 1,91 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lyon +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 7/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 27%
2: 31%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%