Streama Barcelona Huesca

Speltips inför Athletic Bilbao – Barcelona 28/10: Momentum och klass

Ernesto Valverde, Barcelonas huvudtränare, är personen i huvudfokus när katalanerna ställs mot baskiska Athletic Bilbao i lördagens 20:45-match från Primera División. Spelbloggare har tittat närmare på oddsmarknaderna och tar ställning åt det ena hållet.

En ikon i Athletic Bilbao, som tränare mellan 2013-2017 men också perioden 2003-2005. Inför spelåret fick han dock erbjudande från klart större och slagkraftigare Barcelona, som han alltså nappade på.

Och resultatet? Utmärkt för Barcelonas del. Klart sämre för Bilbaos. Går det att kopplas samman till tränarbytena? Åtminstone till viss del, även om förklaringen möjligen inte är helt så enkel.

Barcelona leder Primera División fyra pinnar före Valencia och fem före mästarna Real Madrid. Åtta stycken treor, ett kryss. Ännu bättre blir det; tre av tre vunna i Champions League. Är katalanerna tillbaka på tronen för att stanna?

Jordi Alba är tillbaka i Barcelona, rapporteras vara redo för 90 minuter. Stärker upp försvarslinjen.

Mer dystert är det runt Athletic Bilbao, som har en kompetent trupp, men inte lyckats få ut det i resultat. Enbart en vinst på de sex senaste matcherna i Primera División och dito på tio matcher allt som allt, cupspel och Europa League inräknat. Med den ambitionsnivå som finns är en elfteplats under all kritik.

På skadelistan återfinns Iker Muniain. Mikael Balenziaga och Òscar De Marcos ska testas närmare avspark.

Bilbao under isen

På senare år har Athletic Bilbao inte varit den enklaste av bortamatcher för Barcelona, eller någon annan klubb i Spanien för den delen heller. Vi behöver dock se situationen som den är för närvarande och då talar mer eller mindre allt för Barcelona.

Katalanerna har visat upp en fantastisk stabilitet under hela spelåret – överraskande bra har de varit! – och den kritikstorm som fanns efter det mindre lyckade transferfönstret är som bortblåst. Varit absolut bäst har Leo Messi, som verkar trivas med den förstorade ansvaret i samband med att Neymar lämnade, och han har smällt dit hela 11 baljor på nio seriematcher.

Medan treorna radas upp för Barcelona, blir problemen allt större för Athletic Bilbao. Helt tajming för deras del att ställas inför denna match.

Barcelona -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – tas till 1,76x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Få 4,00 på bortavinst + 100 kr extra om Messi gör mål!

Klicka här för att ta del av erbjudandet, som gäller enbart nya kunder hos Betfair.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel x 100 kr!)
Spelstopp: 20:45, lördag 28/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 14%
X: 21%
2: 67%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%