Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips inför Athletic Bilbao – Hertha Berlin 23/11: Val av sida

Det är fortsatt enbart måstematcher för Athletic Bilbaos del när Europa League-äventyret blir alltmer intensivt. Även Hertha Berlin spelar med kniven mot strupen när klubbarna ställs mot varandra på San Mamés Barria. Vem vinner?

På förhand: de stora favoriterna. Athletic Bilbao och Hertha Berlin var båda tippade att lösa de två slutspelsbiljetterna – nu är de näst- respektive sist. Men spännande är det fortfarande…

Athletic Bilbao blev åter aktuella för slutspelet efter att ha vunnit måstematchen hemma mot svenska Östersunds FK och nu är de blott pinnen under andraplacerade Zorya och två under nämnda ÖFK.

Närmast helt likadan resa har Hertha Berlin haft. De var utan en enda vinst och det krävdes en trea i hemmamatchen mot Zorya – och den löstes, 2-0. Det blir att se upp med såväl tyskarna som spanjorerna – beroende på vem av dem som vinner här.

Gemensamt har klubbarna dessutom att de, även utanför Europa League, alltså i respektive inhemsk serie, svikit totalt. Båda är en bra bit nere på de undre tabellhalvorna, efter att ha löst Europaplatser förra året.

Det är inte heller de bästa versionerna av lagen som tar plats på San Mamés Barria. Bilbao saknar Iker Muniain, Beñat Etxebarria, som är skadade, samt Unai Núñez, som blev utvisad senast. Hertha Berlin får klara sig utan Niklas Stark, Vladimir Darida, Valentin Stocker, skadade, och avstängde Vedad Ibisevic.

Given fördel, Bilbao

Eftersom Athletic Bilbao inte bevisat det minsta under spelåret, kan det anses riskabelt att lämna förtroendet i deras händer – men å andra sidan har inte heller Hertha Berlin levererat, och känslan är att spanjorerna åtminstone är närmare att hitta stilen någorlunda.

Efter uppehållet löste Bilbao ett 1-1-kryss mot Villarreal, förvisso på hemmaplan, men det är knappast fy skam. Därutöver har de det bättre materialet än Hertha Berlin samt är erkänt hemmastarka.

Krysset är inte önskvärt för någondera parter, varpå risken att vi landar i ett oavgjort utfall borde vara försvinnande liten.

Hertha Berlin åkte på ännu en käftsmäll senast, när Borussia M’gladbach blev ett par nummer för stora i 2-4-förlusten – på hemmaplan. Glappet uppåt, det bara växer och växer…

1,70 gånger fläsket för den raka ettan är spelbart. Bet365 med oddset.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 59%
X: 26%
2: 17%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%