14 april 2017 Athletic Bilbao Las Palmas

Speltips inför Athletic Bilbao – Las Palmas 14/4: Som natt och dag

Motivations-, klass- och en enorm hemmaplansfördel. Det talar för Athletic Bilbao när de tar emot Las Palmas på San Mamés Barria, varpå vi lämnar förtroendet i deras händer.

Slutspurten av spanska Primera División är här. Endast sju matcher återstår och förutsättningarna skiljer sig enormt från lag till lag, skikt till skikt av tabellen. Motivationsfaktorns betydelse ökar successivt.

Las Palmas är fast i det hopplösa, men ack så bekväma mittenskiktet av tabellen och det är väl just det man kan vänta av klubben. 13:e platsen parkeras på och såväl botten som toppen är utom räckhåll. Blir att spela för enskilda platser uppåt och neråt. Kan en plats på den övre halvan plockas, månne?

Annat är det för Athletic Bilbao, som ändå man absolut hade kunnat önska mer av. De är åtta, men har fortfarande en betydande chans på Europaplatserna och det handlar om att behålla kylan och höja nivån nu. Konkurrenterna om samma platser är i första hand Villarreal, Real Sociedad och Eibar.

Truppappren är i skrivandets stund inte utlämnade, men båda parter ser ut att kunna komma till spel med mer eller mindre de bästa möjliga startelvorna.

Hemma-/bortaplansfaktorn av stor betydelse

1,53 x insatsen. Det ser vid första anblick kanske inte supersexigt ut för den raka ettan, men visst gömmer sig det en del värde i de siffrorna? Har mycket svårt att se Athletic Bilbao misslyckas med att kamma hem hela potten här.

Bilbao kommer från en stor missberäkning i form av en 1-3-torsk borta mot Villarreal medan Las Palmas fick proppen ur och besegrade Real Betis med komfortabla fyra mål mot ett inför hemmapubliken.

Men här är förutsättningarna helt annorlunda. Först; Athletic Bilbao är den bättre parten. Det kan inte snackas bort.

Sedan handlar det om hemma-/bortaplansfaktorn, vilken ska ses som av extremt stor betydelse. Båda parter är som natt och dag på hemmaplan respektive resande fot. Därför minskar också betydelsen av de senaste prestationerna.

Endast en av de 21 senaste hemmamatcherna har förlorats för Athletic Bilbao och 6/7 senaste vunnits. Den där förlusten kom mot serieledande och dominanta Real Madrid, med knappa 1-2.

Las Palmas bortastatistik är ännu mer anmärkningsvärd; 0-1-6 de senaste månaderna. I Primera División har de inte lyckats vinna på resande fot sedan premiären i augusti månad. 0-3-11 därefter.

Även motivationsfaktorn spelar in. Athletic Bilbao behöver tre pinnar i jakten på en Europaplats medan Las Palmas cirkulerar runt i det hopplösa mittenskiktet av tabellen. Extra morot för hemmalaget…

Den raka ettan spelas till 1,53x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak etta
Odds: 1,53 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 14/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 21%
2: 13%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%