Speltips inför Athletic Bilbao – Östersund 2/11: “Östersund såg ut som Barcelona”

Spelbloggare Publicerat: 2 November 2017

Jämförda med Barcelona – nåja, ta det med en nypa salt – efter matchen på Jämtkraft Arena. Östersund fortsätter leverera fantastiskt i Europa League och hoppas kunna skrälla på nytt när Athletic Bilbao besöks.

Ett Östersund som rentav spelade ut Athletic Bilbao, i 2-2-matchen på Jämtkraft Arena. Den lilla, svenska klubben har tagit Europa League med storm och tycks bara bli bättre och bättre för varje omgång som går.

– Östersund såg ut som Barcelona. Vi blev chockade av nivån, sa Athletic Bilbao-försvararen Eneko Boveda till El Desmarque efter matchen.

Innan detta hade ÖFK vunnit matcherna över Zorya och Hertha Berlin, också med suveräna insatser. Gruppen, J, toppas och ner till just Athletic Bilbao på tredjeplatsen, alltså nedan slutspelsplatserna, är avståndet på fem poäng.

Kalla vindar blåser för Athletic Bilbao över det hela. Dels med misslyckandena här i Europa, men framförallt med ynka 11 pinnar på tio matcher i spanska Primera División och med det en blek femtondeplats. Nu; fyra raka matcher utan vinst.

Slutspelsplatsen skulle bli klar för Östersund om de vinner matchen medan Hertha Berlin misslyckas med att vinna över Zorya.

Snittar 6,5-3,3 i hörnor

Hörnorna är det som tas en närmare titt på och därmed investeras i från vår sida. Grunden i det hela – att matchen blir helt annorlunda från den på Jämtkraft Arena.

Och nu drar inte ÖFK fördel av att spela på plastmatta, medan det krävs av Athletic Bilbao att styra och ställa på hemmaplan. Allt pekar åt att de kommer ha det mesta av bollinnehavet, medan Östersund kan backa hemåt i positionerna och försöka ställa om effektivt – en sak som de är oerhört bra på.

Känslan är också att Bilbao kan få problem här, mot ett Östersund som slår på stort vecka efter vecka.

Med årets och förra årets hemmamatcher i Primera División inräknade är snittet på 6,5 hörnor framåt och 3,3 bakåt för Bilbao.

Bollinnehav och jagande, vad bäddar det för – om inte hörnor?

Tar Athletic Bilbao -2,5 hörnor (asian handicap) till oddset 1,73x hos Mr Green. Då sitter spelet om de skapar minst tre fler hörnsparkar än ÖFK.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao -2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel x 200 kr!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 2/11
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: