Speltips inför Atlético Madrid – Real Madrid 18/11: Första derbyt på nya arenan

Spelbloggare Publicerat: 18 November 2017

Lördagen avslutas på det bästa möjliga sättet – med ett huvudstadsderby mellan storklubbarna Atlético Madrid och Real Madrid. Det första på Wanda Metropolitan! Och inte nog med det, brutalt viktiga poäng står också på spel.

Uppehållet kom inte en dag tidigt för varken Atlético Madrid eller Real Madrid, som båda haft fundamentala problem under säsongen – och redan nu, när Primera División är 11 omgångar gammal, är de båda åtta poäng jagandes bakom serieledande Barcelona och även Valencia hittas ovanför dem.

Framöver är det härmed bara treor som räknas – annars kan titeldrömmen vara släckt inom hyfsat kort.

Grundproblemet för Atlético Madrid har varit deras målskytte och avsaknaden av matchvinnare som kliver fram. Flera kryssmatcher som, på pappret, borde ha blivit treor; 6-5-0 i resultatraden. Ser vi dessutom till Champions League verkar det som att slutspelet kommer missas.

Real Madrid spelade in en färsk vinst via 3-0 hemma mot Las Palmas före uppehållet, men kom dessförinnan från två raka förluster – ena mot Girona i seriespelet och andra mot Tottenham i CL. Den sistnämnda turneringen är utsikterna åtminstone ljusa för slutspel.

Gareth Bale är alltjämt skadad för ”Marängerna” och förutom honom riskerar Daniel Carvajal, Mateo Kovacic och Keylor Navas att missa matchen. Atlético har truppen intakt.

Mål åt båda håll

Det första derbyt dessa två emellan på Wanda Metropolitan. Det blir en speciell match på flera sätt och vis. Och våra tankar inför den? Att det kan bli rätt underhållande.

På hemmaplan måste Atlético Madrid ställa in siktet på treorna, även – om inte framförallt – mot toppkonkurrenterna. Och med tanke på situationen för båda parter i tabellen, är Real Madrid också pressade att vinna. Två lag som verkligen går för det?

Full rulle, det är vad vi väntar oss av detta superderby…

Real Madrid känns heller inte särskilt stabila i defensiven, medan de har spelarmaterialet för att bryta ner vilket försvar i världen som helst. I kombination med ett Atlético som vi kan anta vara lite lägre i positionerna och i första hand försöka kontra effektivt, kan en öppen matchbild vänta.

Tre av Atléticos fyra senaste matcher har innehållit mål åt båda håll. Statistiken för Real Madrid är 7/10 senaste.

2-1/1-1/1-2?

Att båda lagen gör mål synas med glädje till 1,80 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 18/11
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: