Speltips inför Atlético Madrid – Sevilla 23/9: Spanskt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 21 September 2017

Fotbollslördagen tar fart redan 13:00 när toppkonkurrenterna Atlético Madrid och Sevilla ryker ihop på Wanda Metropolitano, varifrån fint spelvärde är uppdukat av Bet365.

Vem kan sätta press på serieledande Barcelona – Atlético Madrid eller Sevilla, trean respektive tvåan i tabellen?

Det finns massvis av mark att vinna i Primera División, mycket eftersom förhandsfavoriten till att vinna allt, Real Madrid, svikit stort. Däremot står Barcelona på full pott och Sevilla jagar dem två pinnar häck i häl och Atlético Madrid fyra. Den eventuella vinnaren här kan alltså sätta hård press på katalanerna.

Viss rotation kan vara aktuellt för båda parter i och med att Champions League-spel väntar i veckan – Atlético Madrid ställs mot Chelsea och Sevilla Maribor – men det lär vara knappt. Detta är trots allt en riktig tungviktsfajt.

Atleticó Madrid kommer från en knapp 2-1-vinst mot Athletic Bilbao, på bortaplan, och det är starkt. Matchen hade dock kunnat formas hela annorlunda, inte minst med tanke på motståndarnas straffmiss i den första halvleken, vid ställningen 0-0. Sevilla, som visar prov på imponerande stabilitet, vann med 1-0 över Las Palmas efter ett sent mål. Uppseendeväckande statistik; nollan är hållen i fyra raka seriematcher.

På värdskapets skadelista återfinns Augusto Fernández och Filipe Luis rapporteras i skrivandets stund vara osäker. Gästernas Nolito är out och Guido Pizarro osäker.

Riskminimerande – åt båda håll

Det kan bli så att Atlético Madrid roterar lite mer än motståndarna i och med den tuffa CL-batalj som väntar i veckan – och det borde bara tala extra starkt för vårt speltips och tanken inför matchen; att det blir tajt och målsnålt.

Sevilla kan vi anta kommer tillåtas ha en del bollinnehav denna match och de lär försöka riskminimera rejält; rulla boll och avvakta med de öppnande passningarna, när de har bollinnehavet. Laget har hållit nollan i fyra seriematcher på följden, varpå självförtroendet på den fronten måste vara fint.

Ser vi till Atlético Madrids främsta kvalitéer är det stabiliteten, presspelet och försvarsspelet över hela banan. Innan 2-1-vinsten senast var nollan hållen i tre matcher och under dessa blev det endast en balja framåt.

Riskminimerande – åt båda håll?

Under 2,5 mål spelas till finfina 2,07x hos Bet365. Gäller då är halv förlust på spelet om vi får exakt tre strutar i matchen.

Anmärk att det blivit max ett mål i tre av de fem senaste inbördes mötena.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, lördag 23/9
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: