25 april 2017 Atlético Madrid Villarreal

Speltips inför Atlético Madrid – Villarreal 25/4: Med fokus på Europa

Det vankas tungviktsfajt på Vicente Calderón, där Atlético Madrid spelar för att stärka deras aktier i kampen CL-platserna och Villarreal i kampen om EL-ditot. Vi hämtar ut ett målspel!

Hotet underifrån lever alltjämt för Atlético Madrid, som har den sista av de tre direktplatserna till Champions League. Glappet ner till Sevilla är dock bara på tre pinnar och då återstår det ändå fem matcher av årets seriespel. Tätt och tajt. Spännande!

Parallellt med seriespelet, har Atlético även Champions League att ta hänsyn till. Där är de en av fyra klubbar kvar, alltså i semifinal, där de ställs mot lokalrivalen Real Madrid. Bidrar till ett tätt spelschema och att man kan behöva rotera i vissa matcher. Men här? Nja.

I den mening att Villarreal inte kunnat utmana om de där åtråvärda CL-platserna är de en besvikelse – i synnerhet efter förra årets fjärdeplats. Nu är de istället femma och har som mål att inte petas ner från Europa League-området. En del ska förvisso till för det, men beror också på vissa räddningsplankor, exempelvis huruvida Barcelona spelar hem cupfinalen mot Alavés eller ej.

Givetvis vill man ändå hålla det i egna händer. Förlust här och det kan bli på tal om viss press…

På respektive skadelista hittar vi Fernández samt Juanfran för Atlético Madrid medan Villarreals Asenjo, Cherysev och Ruiz får stå åt sidan.

Underspelet plockas

Det har varit en hel del upp och ner runt Villarreal på sistone; försvarsspelet från och till varit svajigt. Men här väntar en annan typ av uppgift, där det blir mer bevakande, istället för att matchen ska behöva föras med järnhand, som det ofta blir i Primera División.

Atlético Madrid är inte som de traditionella storlagen i den mån att de inte spelar extremt framåtlutad fotboll med stor possession. Istället är det ett alltid lika hårt arbetande kollektiv som med spets på varenda position skördar framgångar på framgångar.

Vad innebär det på tavlan? En hel del hållna nollor, men desto förre överkörningar. Nu möter man ett kapabelt motstånd och matcherna dessa två emellan brukar bli väldigt tillknäppta; 7/8 senaste under 2,5 mål. Fem av dem under 1,5.

Att Atlético Madrid haft så tufft spelschema borde också kunna tala för en målsnål match, då de ändå väntas vara motorn i matchen. Vill hellre dra ner på tempot? Inte lika stor benägenhet att trycka upp positionerna?

För Atlético har 6/7 senaste klivit under den där 2,5-målslinan. Statistiken för Villarreal, 4/8.

Har svårt att se något målfyrverkeri här och lockas starkt av de diverse underspelen på målmarknaden.

Valet faller på – under 2,5 baljor till 1,86x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 21:30, tisdag 25/4
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 23%
2: 12%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%