Speltips inför Åtvidaberg – Varberg 1/6: Lyckan testas på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 31 May 2017

En på många sätt oviss match väntar på Kopparvallen, i torsdagens enda tillställning från Superettan. Åtvidaberg tar emot Varberg BoIS och då tittar vi närmare på målmarknaden.

Det är botten mot mitten, men det är fortfarande relativt tajt mellan de olika delarna i tabellen och det finns lika mycket att rädda som förlora.

Starten på spelåret har varit extremt tuff för Åtvidaberg, som är tredjejumbo inför matchen och således står på en av kvalplatserna nedåt i seriesystemet. Glappet till säker mark är dock bara på tre pinnar, varpå det är helt öppet inför framtiden, inför de avslutande tvåtredjedelarna av serien.

Formen, den pekar också uppåt för ÅFF. Innan den tuffa bortamatchen mot Brommapojkarna, 0-3-förlust, löstes ett kryss mot Trelleborg och det följde upp en imponerande 2-1-vinst över Degerfors – på bortaplan.

Några hack och fem poäng uppåt i tabellen hittas Varberg, som blandar och ger rejält. De två senaste matcherna har varit under all möjlig kritik; 0-3 mot Brommapojkarna och 3-5 i derbyt mot Falkenberg. Försvarsspelet, får man ordning på det?

Och de där förlusterna, före de krossades GAIS med uppseendeväckande 7-1 inför hemmapubliken på Påskbergsvallen.

Underspelet plockas

Det har sprudlat om Varbergs anfallsspel på sistone – men det blir inte så mycket värt när det är öppna dörrar bakåt.

Här har det snackats om att mycket fokus är på defensiven och troligtvis får vi se ett hyfsat försiktigt Varberg ta plats på Kopparvallen – något som borde öppna för en tillknäppt matchbild och därmed få mål.

Även Åtvidaberg har haft fler övermatcher – på den klassiska 2,5-målslinan – på sistone, men det har varit knappt och inte sedan premiären har någon match passerat 3,5-linan.

Sedan har jag svårt att tro ÅFF kliva på blint framåt här, med den respekt som borde finnas för motståndets effektiva offensiv vi fått se sken av de senaste veckorna.

Förra årets identiska möte slutade 0-1. Tänker att det kan bli någonting liknande nu och en sak är i alla fall säker; överspelen har tryckts ner för mycket, vilket också är förståeligt med de senaste matcherna i åtanke.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre baljor – synas till 1,95x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/6
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: