Speltips inför Åtvidabergs FF – Gefle IF 28/8: Viktiga poäng i ångestmötet

Simon Pålsson Publicerat: 27 August 2017

Bottenstriden är intensiv i Superettan för tillfället. På måndagen gör Åtvidabergs FF och Gefle IF upp i en väldigt intressant ångestmöte i de nedre regionerna av tabellen.

Ett riktigt ångestmöte väntar på måndagskvällen. När Europas stora ligor går på landslagsuppehåll spelas det ändå lite fotboll i Superettan. Det är sannerligen inte vilket möte som helst.

Två forna allsvenska lag – Åtvidabergs FF och Gefle IF – gör upp om så extremt viktiga poäng i bottenstriden. För närvarande hittar vi gästerna på jumboplatsen, fyra poäng bakom Åtvidabergs FF på negativ kvalplats.

Det här är med andra ord den perfekta möjligheten för laget från norr att faktiskt knappa in ordentligt på Åtvidaberg. En riktig sexpoängsmatch alltså.

Formen är svag i båda läger

Anledningen till att båda lagen cementerats i bottenstriden är främst en futtig målproduktion. Åtvidaberg har bara gjort 16 mål på hela säsongen, medan Gefle inte är mycket bättre med sina 21 mål. Det här är två lag som spelat 20 matcher var, så det ger inget vidare snitt i antal mål per match.

Det säger sig själv att det blir svårt att vinna fotbollsmatcher med en så tunn målfabrikation. Inte heller finns det någon större ljusning att ana i lagens respektive form för tillfället. Hemmalaget har inte vunnit i Superettan sedan den 25 juni. Då var det faktiskt Gefle som stod för motståndet. Åtvid vann då med 1-0 uppe i Gävle.

Formen är aningen bättre för Gefle, som faktiskt bara har en förlust på sina fem senaste matcher. Totalt åtta inspelade poäng på dessa fem matcher ger ett okej poängsnitt. Fortsätter det i den takten kan minst en kvalplats vara inom räckhåll.

Just formen ligger till grund för vårt spel. Gefle är ett klart bättre lag än vad tabellpositionen säger. Det har vänt både spel- och poängmässigt. Snart vänder det säkert också tabellmässigt.

Gefle IF +0.0 (asian handicap) spelas till 2,27 gånger degen hos Bethard. Det är samma som draw no bet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Gefle IF +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,27 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 28/8
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: