Speltips inför Austria Wien – Milan 14/9: En favorit att lita på

Spelbloggare Publicerat: 14 September 2017

Storsatsande Milan är tillbaka i Europa! Detta har klubben väntat på under flera år och den första uppgiften i gruppspelet blir österrikiska Austria Wien borta på Ernst Happel Stadion.

Milan, en av de mest anrika klubbarna i Italien och Europa, satsar förfullt – för att på nytt bli en del av toppen. Rent ekonomiskt har klubben dopats och det har värvats kvalitativt och kvantitativt, varpå truppen ser flera klasser vassare ut nu kontra i samma skede i fjol.

Ett av de mest intressanta och namnstarka nyförvärven är Leonardo Bonucci, som varit en klippa i Juventus försvar de senaste åren. Ren och skär världsklass! Och han är bara ett av flera solida förvärv. Gäller bara för tränaren Vincenzo Montella att få ihop det hela.

Vad som kan tala emot Milan är att de kommer från en brutal 1-4-förlust – en, i min bok, också oväntad – borta mot Lazio. Laget tappade helt fokus under en elvaminutersperiod i mitten av matchen, där alla målen släpptes in.

Den österrikiska klubbfotbollen kantas mycket av nyrika Salzburgs dominans och Austria Wien, tillsammans med resterande konkurrenter, har fått stå åt sidan. Förra året blev de tvåa – det bästa facit sedan 2012/13, när serien vanns. Dessvärre inleddes årets upplaga på värsta möjliga sätt med två förluster, vilka förvisso följts upp av tre vinster och två kryss.

Milan klasserna bättre

Detta kanske jag får äta upp i efterhand, men borde inte Milan mer eller mindre vara en spik här?

Bortamatcher i Europa, visst, de kan vara lite småkluriga. Skillnaden som råder, spelare för spelare, borde dock vara så pass stor att de tre pinnarna åker med hem till Milano. Detta Milan hade till och med, är i alla fall min tanke, kunnat stå upp fullt acceptabelt i Champions League.

Österrikisk fotboll är inte den starkaste heller, ska nämnas. Austria Wien hade stora bekymmer i kvalrundorna mot cypriotiska AEL samt kroatiska Osijek. Med nöd och näppe som man kunnat avancera vidare. Nu höjs nivån – markant!

Det som brukar kunna ställa till det för de större pjäserna i Europa League är motivationsfaktorn, men så ska fallet inte vara för Milan, som har uttryckt att turneringen är prioriterad och satsas fullt ut på.

0-2/3?

Milan -1,0 mål (asian handicap) plockas till 1,86 hos Bethard. Då är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om de bara vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Milan -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 14/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: