9 november 2017 Nordirland Schweiz

Speltips inför Azerbajdzjan – Nordirland 10/6: Lite väl stora växlar från oddssättarna

Spelbolagen är hundra procent säkra – målsnålt. Vi är inte alls så säkra på det och investerar istället i målen inför matchen mellan Azerbajdzjan och Nordirland.

Grupp C domineras fullt ut av Tyskland, precis som väntat, och det är inte omöjligt att de inte ens tappar poäng. Fem matcher – fem vinster. 20-1 i målskillnad. Klasskillnad, det är inte starka ord nog.

Desto mer spännande är fajten om andraplatsen, som möjligen leder till playoff – en plats som Nordirland har i sina händer när halva kvalet är färdigspelat. Öppet är det dock alltjämt och en av de två huvudkonkurrenterna om platsen är Azerbajdzjan, fyra i tabellen, och tre pinnar skiljer dessa två åt.

På tredjeplatsen står Tjeckien, två pinnar bakom just Nordirland, och de ställs mot Norge timmarna efter den här matchen. Lek med tanken att Azerbajdzjan vinner här – och då kan vi ha ett getingbo att handskas med framöver.

Conor Washington och Jamie Ward är otillgängliga för Nordirland, men annars ser det ljust ut på truppfronten.

Låg mållina

Oddssättarna är så pass säkra på att det här kommer bli målsnålt att de satt ner mållinan på makalösa 1,75 (asian handicap) med favoriten endast som knapp favorit.

Till stor del kan jag förstå detta, då båda parters främsta kvalitéer finns i defensiven, men samtidigt är känslan att det är en överdrift – inte minst då Azerbajdzjan är pressade att trycka upp positionerna och mer eller mindre måste jaga trepoängaren när siktet är på den åtråvärda andraplatsen.

I november månad möttes länderna och då vann Nordirland med hela 4-0 – ett resultat som knappast motsvarande matchbilden, men att vinsten var förtjänt är odiskutabelt. Azerbajdzjan uppträdde lojt i försvarsspelet och framåt saknades udd i de avgörande momenten. För chanserna, de skapades ändå.

1-1/2?

Spelet blir alltså över 1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål i matchen – till fina 1,84 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 10/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 26%
X: 32%
2: 43%
Över 1,5 mål: 63%
Under 1,5 mål: 41%