17 september 2019 Dortmund Barcelona Speltips

Speltips inför Barcelona – Espanyol 9/9: Derbyt sätter punkt för lördagen

Lokalrivalerna Barcelona och Espanyol står för lördagens kvällsunderhållning, när de möter varandra med avspark 20:45. Spelbloggare har identifierat ett mycket intressant speltips inför matchen.

Varningssignalerna började på allvar ljuda i samband med att Neymar såldes till Paris Saint-Germain – och höjdes i och med att de inte lyckats ersätta honom på ett önskat sätt – och mycket talar för att Barcelona kommer hamna ännu mer på efterkälken mot i första hand ärkerivalen, Primera División- och Champions League-mästaren Real Madrid.

Två matcher in i det hela har Barcelona ändå lyckats kamma fullt; vunnit med siffrorna 2-0 över både Real Betis och Deportivo Alavés. Av spelet – mer att önska. Det är uppenbart att de kommer lida av att topptrion, som gjort narr av försvar världen över de senaste åren, inte är intakt.

Espanyol är en av Barcelonas främsta rivaler i lokal anda, men sportsligt har de inte haft mycket att sätta emot. De nådde en överraskande bra åttondeplats i serien förra året och därmed har förväntningarna höjts något på klubben. Kanske för mycket, utifrån de verkliga förutsättningarna som råder?

Hittills har Espanyol stått för en höjdarinsats och ett fiasko. Premiären borta mot hemmastarka Sevilla slutade oavgjord, 1-1, innan man föll med 0-1 när Leganés välkomnades till RCDE Stadium i slutet av förra månaden, före uppehållet som varit.

Rafinha räknar vi bort och Ivan Rakitic är ett osäkert kort för Barcelona. Espanyol kommer i sin tur till spel utan Òscar Duarte och Javi Lópezs tjänster medan Àlvaro Vázquez samt Diego López ska testas närmare avspark.

Målsnålt att vänta

Det finns en hel del av intresse att vraka mellan inför det här derbyt. Vårt val hämtas från målmarknaden och det bottnar i att vi har svårt att se Espanyol lyckas hitta nätet.

Utan Neymar framme i banan har Barcelona förlorat en stor del av deras udd och det har faktiskt märkts av en del i de matcher som spelats. Tendenser av uddlöshet har visats upp och detta talar inte bara för färre hemmamål i matchen, för såvida Espanyol håller det tajt kommer de inte heller flytta upp positionerna och chansa för att få känn i matchen.

Så, ett massivt bollinnehav för Barcelona – och ett tillbakalutat Espanyol. Som det brukar se ut i denna typ av matcher, och kanske ännu mer tydligt.

Espanyol kom inte alls till sin rätt i deras senaste match mot Leganés och blev alltså nollat – på hemmaplan. Osäkerhet runt den offensiva statusen därmed.

Sex av de åtta senaste inbördes mötena har bara innehållit mål åt det ena hållet.

William Hill presenterar oddset 1,91x för att det inte ska bli mål åt båda håll och där finner jag värde runt 10-11 punkter neråt. Polletter – in!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Skapa konto hos Betfair – få 4,00 på att Barcelona vinner matchen

– Använd kampanjkoden ZFBM40

 Klicka här för att ta del av kampanjen!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 9/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 85%
X: 11%
2: 6%
Över 2,5 mål: 74%
Under 2,5 mål: 29%