Speltips inför Barcelona – Juventus 12/9: Champions League är tillbaka!

Spelbloggare Publicerat: 12 September 2017

Champions League är tillbaka! Grupp D:s jättar, Barcelona och Juventus, premiärspelar mot varandra och Spelbloggare bjuder, som alltid, på ett tokintressant speltips inför matchen.

Fyll på spelkassan till CL-matcherna! Hämta en bonus i Sveriges bästa bonusguide här.

Som vi väntat! Ännu ett äventyr i världens största och mest prestigefyllda turnering väntar. Premiärerna spelas, i vanlig ordning, under tisdags- och onsdagskvällarna och den här är mellan två av de främsta titelfavoriterna.

Fjolåret var ett fatalt fiasko för Barcelona, som endast plockade hem en mindre titel i form av Copa del Rey medan ärkerivalen Real Madrid spelade hem såväl Primera División som Champions League. Är katalanerna omkörda?

Transferperioden var också rejält stökig för Barcelona, som först tappade Neymar till Paris Saint-Germain och sedermera inte lyckades få in en önskad ersättare till honom. Huvudmålet var hela tiden Phillippe Coutinho.

Och säsongsstarten blev också den värsta möjliga; med en 1-5-förlust, över två möten, mot nämnda Real Madrid i den spanska Supercupen. Bättre besked har lämnats i seriespelet, där de tre spelade matcherna alla vunnits, om än mot mindre namnstarkt motstånd. Inte heller ett enda mål är insläppt i dessa matcher.

Juventus har dominerat italienska Serie A sedan flera år tillbaka och dessutom varit en uppstickare ute i Europa. Truppen är till de största delarna hyfsat oförändrad och det har inte funnits mycket att anmärka på i de inledande matcherna; tre av tre vinster. Starkt att komma ut så efter en oväntad torsk i den inhemska Supercupfinalen, liksom Barcelona åkte på.

Medan Barcelona mer eller mindre är helt befriade från skadeproblem, är situationen värre för Juventus, som saknar bland andra Giorgio Chiellini, Mario Mandzukic, Sami Khedira och Juan Cuadrado.

Juventus främsta fokus; defensiven

De här avbräcken kan ställa till det för Juventus, så betydelsefulla spelare som får stå åt sidan. Dessutom är de fördelade i alla delar av truppen, de defensiva och offensiva, och kvalitén sjunker därmed nämnvärt.

Detta ska dock inte förväxlas med att Juventus är utan chans i matchen, eller oävna på något sätt. Deras främsta uppgift blir att tajta till defensiven – och i första hand jaga krysset, vilket skulle innebära stor fördel i kampen om den åtråvärda förstaplatsen.

Barcelona har alltjämt stora kvalitéer, men förlusten av Neymar kan komma att bli förödande när de lite tuffare matcherna väntar. Ousmane Dembélé, som väntas ta plats på en av toppflankerna, är inte i närheten av samma nivå och detta kommer förstås påverka även Luís Suárez och Leo Messi.

När klubbarna ställdes mot varandra i förra årets CL-slutspel vann Juventus först med 3-0 på hemmaplan, för att hålla emot och säkra avancemanget med ett 0-0-kryss borta. Matchbilden här kan komma att påminna om den i den senare nämnda matchen, då vi väntar oss att italienarna kryper ihop och försöker bevaka det resultat de har från matchstart.

Under 2,75 mål (asian handicap) blir svårt spel till oddset 1,98 hos Bet365. Om det blir exakt tre mål i matchen är vi försäkrade att få halva insatsen tillbaka.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

SUPERODDS: 6,0 att Barcelona vinner

Nya kunder hos Betfair kan just nu spela att Barcelona vinner mot Juventus till hela 6,0 gånger pengarna! Klicka här för att ta del av kampanjen.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: