15 april 2017 Barcelona Real Sociedad

Speltips inför Barcelona – Real Sociedad 15/4: Skrälltankar från Camp Nou

Det är stort katalanskt favoritskap när Barcelona välkomnar Real Sociedad till Camp Nou under påskafton. För stort, undrar vi?

Kvällens höjdpunkt från påskafton kommer från Spanien; ett pressat, men så ofta lysande Barcelona mot ett fullt kapabelt motstånd i Real Sociedad.

Barcelona är en svår situation, där de måste bolla seriespelet med Champions League, utan att kunna släppa minsta fokus från någondera. Här i Primera División har de hamnat en bra bit på efterkälken gentemot serieledande Real Madrid, med ett avstånd på tre poäng – och matchen mer spelad.

Därtill behöver de jaga ur brant uppförsbacke i CL-kvartsfinalreturen mot Juventus. Redan på onsdag vankas det retur på Camp Nou och siffrorna som ska försöka hämtas in är 0-3…

Gästande Real Sociedad har varit i en mindre dipp och kunde bryta deras vinstfria svit på fyra matcher med en 3-1-seger över ett tunt Sporting Gijón förra veckan. Inte den tuffaste av måttstock, men viktigast av allt var att hitta tillbaka på rätt spår. De är alltjämt sexa i tabellen och således i en bra utgångsposition när Europaplatserna ska fördelas.

Sociedad plusspelas

Fastän att Real Sociedads maskineri hackat en del på sistone, borde Barcelona inte räknas som i närheten av så pass stora favoriter som de anses vara av oddssättarna. En ren och skär miss.

Barcelona må vara en helt annan maktfaktor på Camp Nou, kontra på resande fot – men har uppenbara problem över det hela. De nådde inte upp i närheten av önskad standard varken i bortamatchen mot Juventus senast, och föll också med klara 0-3, eller mot Málaga innan dess, 0-2.

Nu är pressen enorm på katalanerna inför returen mot den italienska jätten och frågan är hur stort fokus man har råd att investera här? Lär bli en del rotation. Också ett betydande avbräck på Neymar. Anfallsspelet blir oerhört lidande när topptrion inte är intakt.

Gästerna är en fullt kapabel motståndare och ser säkerligen deras chans här, mot ett förmodat lite distraherat och roterande Barcelona. Skönt att komma tillbaka på vinnarspåret senast. Boost för moralen.

Juanmi saknas för Sociedad, men han kan ersättas på ett fullt acceptabelt sätt.

Valet av spel landar på Real Sociedad +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tvåmålsförlust – till 1,91 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Sociedad +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 15/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 82%
X: 14%
2: 7%
Över 2,5 mål: 74%
Under 2,5 mål: 30%