5 april 2017 Barcelona Sevilla

Speltips inför Barcelona – Sevilla 5/4: Nytt målspel

Toppmöte! Tabelltvåan Barcelona ställs mot fyran Sevilla på Camp Nou och det är tre oerhört betydelsefulla pinnar i potten.

Två spanska jättar ställs mot varandra och det är av största betydelse att inte förlora här. Barcelona är till och med pressade att vinna; dels för att de är så pass stora favoriter och dels för att man inte har råd att bli frånspurtade av serieledande Real Madrid.

Redan nu har Barcelona två poäng upp till nämnda Real – med en match mer spelad. Sevilla står i kamp med Atlético Madrid om den åtråvärda tredjeplatsen, vilken leder direkt ut i Champions League medan fyran får kvala. Det som skiljer dem åt just nu är målskillnad.

Direkt från uppehållet kom Barcelona och plockade en fin 4-1-vinst borta över nästjumbon Granada och det måste ha varit extra skönt att få offensiven att rulla på så pass bra trots att Leo Messi inte var med på planen. Ska dock nämnas att siffrorna möjligen var lite missvisande, då det stod 1-1 ända fram till den 64:e minuten.

Klart sämre form i Sevilla, som inte vunnit på fem matcher efter varandra, varav fyra av dessa varit i seriespelet. 0-0-krysset hemma mot Sporting Gijón i återstarten var ett bottennapp.

På katalanernas skadelista hittar vi Aleix Vidal, Arda Turan samt Rafinha. Gästerna saknar Trémoulinas, Michael Krohn-Dehli, Adil Rami samt Gabriel Mercado.

Hög mållina

Barcelona på Camp Nou, mot ett Sevilla helt ur form. Betyder det proppen ur och en kross? Vi är inte så säkra på den saken.

Gästerna ska absolut inte underskattas här och de brukar kunna steppa upp när nivån på motståndet höjs. Här kanske det är tacksamt för dem att inte behöva vara den spelförande parten, kunna fokusera på försvarsspelet och försöka såra Barcelona när omställningsmöjligheterna uppstår.

Men främsta fokus; hålla ihop försvarsspelet.

Ser vi till de senaste åren, brukar Sevilla kunna streta emot på ett bra sätt. Sex raka inbördes möten har klivit under 3,5 mål och det är unikt när Barcelona utgör ena halvan med deras monsteroffensiv.

Ger alltså Sevilla bra chanser att i alla fall hålla siffrorna nere.

Mållinan är på 4,0 (asian handicap) och det är högt. Underspelet synas därför till 2,02x hos Bethard och då får vi pengarna tillbaka vid exakt fyra mål. Det sitter vid tre eller färre och missar vid fem eller fler.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, onsdag 5/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 14%
2: 8%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 41%