17 september 2019 Dortmund Barcelona Speltips

Speltips inför Barcelona – Villarreal 6/5: Missvisande odds

Det brukar bli tätt när Barcelona och Villarreal möter varandra, men inför lördagens match dem två emellan har spelbolagen en annan tanke, varpå vi hittar visst skrällvärde från Camp Nou. Tack, 888sport!

Toppstriden i Primera División är levande på nytt. Faktum är att Barcelona till och med, från att ha varit närmast borträknade, klivit upp som herre på täppan – men med en match mer spelad än Real Madrid när bara målskillnaden skiljer dem åt.

Eftersom bara tre matcher återstår och båda parters scheman är hyfsat tacksamma, är huvudstadsklubben fortfarande stora favoriter. Det kan dock vända kvickt på ynka 90 minuter…

Efter den där El Clásico-vinsten på Santiago Bernabéu, som fick liv i titelstriden, där Leo Messi avgjorde i den 92:a minuten, har katalanerna vunnit ytterligare två matcher – mot Osasuna och Espanyol, med den samlade målskillnaden på 10-1.

Även Villarreal är pressade när Europaplatserna ska delas ut. Chansen att peta ner fyran Sevilla, som då har ena foten i CL-kvalet, är minimal och främsta fokus är att behålla en av platserna i Europa League-skiktet, vilket kan bli olika stort beroende på resultat i Copa del Rey samt Europaspelen. Genom att bli femma, där de är nu, är de i alla fall säkra en EL-plats, minst.

Aleix Vidal och Rafinha, skadade, saknas för Barcelona, som också har Jeremy Mathieu på kanske-listan. Gästernas Asenjo, Cherysev och Ruíz är out. Frågetecken för González samt Soriano.

Tajtare än oddsen antyder

När Barcelona är som bäst, då är de på en extraordinär nivå, men deras brutalt stora favoritskap i den här matchen är alldeles för stort.

Och om vi tittar på spelåret och materialet som helhet, så är Barcelona just nu ett sämre fotbollslag än föregående år. Ingen diskussion om saken. Skulle vilja påstå att det är med visst flyt som man fortfarande lever kvar i titelstriden, för visst känns Real Madrid hetare?

Nåja. Villarreal är ett kapabelt motstånd, som alltid brukar vara uppe och tampas i toppen, om än inte om titeln, i Primera División. Finns stor kvalitet i truppen och den senaste tiden har de verkligen visat framfötterna; Sporting Gijón värjdes undan med 3-1 senast och innan dess vann man med 1-0 över Atlético Madrid – på bortaplan! Tre raka vunna.

Känslan är att Villarreal borde kunna streta emot här och även om de inte löser några poäng, hålla matchen tajt.

Villarreal +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max två mål, får oavgjort eller vinner – klickas i till 1,82 x insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 6/5
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 85%
X: 12%
2: 6%
Över 3,5 mål: 61%
Under 3,5 mål: 43%