23 november 2017 Köln Arsenal

Speltips inför BATE – Arsenal 28/9: En favorit i fara

Arsenal reser till Vitryssland och Borisov Arena när Europa League-äventyret fortsätter – och det som stora favoriter. Vi undrar; som favoriter i fara? Målpolletter skickas in!

I och runt Arsenal är Europa League – detta är det första tillfället sedan spelåret 1995/96 som de inte spelar Champions League – inte speciellt hett och Premier League är helt prioriterat. Ändå lyckades de vinna premiären, där det roterades friskt, med 3-1 över Köln på Emirates Stadium.

Vitryska BATE spelade oavgjort borta mot klassiska Röda Stjärnan, 1-1. Detta i en match där man, av statistiken att döma, var satta under hård press och därtill kvitterades match så sent som i den 72:a minuten. Lite flyt? Oavsett vad – ett resultat som är lite svårt att sia om det var positivt eller ej.

Kanske är det så att BATE håller på att tappa deras status som dominanter i Vitryssland? Den inhemska serien har vunnits alla år sedan 2006, allt som oftast i dominant stil – och nu är de, inför slutspurten, bara trea med två pinnar upp till toppen av kullen.

Arsenals defensiv – inte att lita på

Den startelva som Arsenal kommer presentera väntas bli närmast identisk med den mot Köln och det är klart att den normalt är klasserna bättre än BATE:s – men är det någonting jag inte litar på är det försvaret; Monreal, Mertesacker och Holding i en trebackslinje. Även om den skulle bli bättre, ska risken för insläppa mål vara stor.

Arsenal ska vara spelförande; sätta tempot och då kan det dyka upp ytor att ställa om på för BATE, som de senaste åren stått för en del skalper ute i Europa, mot jättar likt ”Gunners”. En bortamatch i Vitryssland, det är kanske inte så enkelt som man vill få det till.

Och att Arsenal ska måla är som skrivet i sten, trots rotation. Finns bredd på de offensiva positionerna med spelare som Theo Walcott och Oliver Giroud som tänkbara startpjäser.

Mål – åt båda håll? Det spelas till fullt acceptabla 1,87 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 28/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 66%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%