Speltips inför Besiktas – Lyon 20/4: 1X2-lyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Strålkastarljuset riktas mot Istanbul och Vodafone Arena, var det vankas retur mellan Besiktas och Lyon i Europa League-slutspelet. Kan turkarna komma ikapp?

Vilken rysare vi har här! Besiktas satte hård press på Lyon i bortamötet och ledde faktiskt matchen från minut 15, ända till den 83:e. Därefter kom två mål inom loppet av minuten och siffrorna var vända på. Den satt en bra bit inne…

Givetvis innebär det här klar fördel för Lyon, som också är den bättre parten. Det ska vi absolut inte sopa under mattan med – men 2-1 är alltid ett svårt resultat att spela på, med bortamålet att ta hänsyn till. Svårt att hitta rätt balans och det betyder ovisshet här inför returen.

På 1X2-marknaden är Besiktas ytterst knappa favoriter – flera bookies menar fifty-fifty – och oddsen för att hemmalaget ska avancera vidare står just nu i 3,00 x smeten. För Lyon; 1,40x. Rätt i positionerna? Nja… Vi är inte helt säkra på den saken.

Vincent Aboubakar är, liksom i det inledande mötet av dessa två, avstängd för Besiktas del. Gästerna har deras försvarspjäs, ytterback, Rafael out efter att ha fyllt sin varningskvot. Två rätt betydande avbräck.

Krysset lockar

Lyon är den tveklöst bättre parten, vilket vi också underströk i speltipset till det föregående mötet, men här är de i en mycket svår situation.

Bortamatcherna ute i Europa, de är alltid tuffa. I Turkiet, kanske ännu lite tuffare. Det är inte så att man reser till Istanbul och Vodafone Arena och direkt spelar ut, utan snarare tar det säkra före det osäkra. Backar hemåt lite i positionerna. Har siktet på krysset?

Besiktas har visats svårspelade ute i Europa och i synnerhet på hemmaplan. Gruppspelet till Champions League, där man till slut blev trea och således slussades vidare till EL-slutspelet, blev det tre kryss – mot Dynamo Kiev, Napoli och Benfica.

Frågan är; räcker det ända in i kaklet för Besiktas? Känslan – nej. Lyon kommer försöka tajta till försvarsspelet och kan bli svåra att få hål på, vilket visats upp i hela den här Europasejouren.

Tajt, tillknäppt och jämnt?

Summa summarum; krysset spelas till 3,70 x insatsen hos 888sport. Med ett Lyon som väntas spela på resultat, känns det som att det oddset är minst två decimaler för högt satt.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 20/4
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: