Speltips inför Birmingham – Cardiff 13/10: Effekt på tränarbytet?

Spelbloggare Publicerat: 12 October 2017

Fredagsfotboll är att se fram emot från Championship och Spelbloggare.se tar en närmare titt på matchen från St. Andrews Stadium, var tredjejumbon Birmingham City står för värdskapet och serieledande Cardiff City på besökarsidan. Ute efter ett speltips? Då har du kommit helt rätt!

Framtidsutsikterna och tempen runt Birmingham är något ljumna, för att uttrycka det milt. Redan förra året var de på snöret att ramla ur Championship och situationen ser knappast bättre ut just nu, 11 matcher in i kalaset. Resultatet i dessa – 2-2-7 i resultatraden, som räckt till att skrapa ihop åtta snåla pinnar, och med det en plats som tredjejumbo.

Den så fruktansvärt förnedrande 1-6-förlusten borta mot Hull City före det här tvåveckorsuppehållet blev det som fick bägaren att rinna över för styrelsen i Birmingham och in på tränarposten har Steve Cotterill hämtats – en tränare med stor erfarenhet från flera uppdrag i det engelska seriesystemet.

För att hitta Cardiff får vi alltså vända på tabellen. Walesarna har överraskat starkt positivt och återfinns på toppen av kullen i serien efter en suverän upptakt inte en enda pinne till spillo under de fem inledande matcherna. Därefter har det mojnat något och det blivit på tal om en del tapp, dock enbart en förlust. Skörden har i alla fall hittills räckt till för att hålla konkurrenterna och framförallt Championships, på pappret, starkaste lag i Wolverhampton, på avstånd.

Mycket talar för – målen

Det är alltid lite extra ovisst efter speluppehåll, även om det här varit ytterst kort, och att ta sida på exempelvis 1X2-marknaden känns i detta fall smått hopplöst. Spelbolagen täcker den väl.

Vad som talar för Birmingham är att de precis fått in en ny tränare, en välmeriterad sådan, och inte sällan betyder det positiv effekt – på kort sikt. Blir lite av en nystart, en chans att starta om på ny kula. Ska bli intressant att se hur startelvan formeras.

Vi får känslan av att det blir ett energiskt och nytänt Birmingham som kliver ut på St. Andrews Stadium – att de försöker sätta ton i matchen och jaga de tre pinnarna.

Detta är dock inte helt utan risk, i och med de kvalitéer som finns i Cardiff och som försvarsspelet sett ut på sistone medan det faktiskt blivit en del mål framåt, i fyra raka matcher, varav BLGM-spelet suttit tre av dessa.

Cardiff har i sin tur släppt in mål i 7/8 senaste matcherna och även själva prytt målprotokollet i sex av dem. I och med att de plitas ner som favoriter, och att det är botten mot toppen, borde vi få se ett bortalag som väldigt gärna bjuder upp till dans.

Ni förstår kanske redan vartåt vi lutar? Mål – åt båda håll! Spelet plockas till klart godkända 1,91 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: