10 april 2019 Birmingham Sheffield United Speltips

Speltips inför Birmingham – Wolverhampton 4/12: Derbydags!

Derby står på menyn när den nya veckan tar vid i Championship – ett kallt Birmingham mot sprudlande Wolverhampton på St. Andrew’s Stadium. Det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

– Det är ett derby. Vi kan inte glömma det. Derbyn är svåra. Det är speciella matcher. Vi ser Birmingham som ett tufft lag, säger Wolverhamptons huvudtränare Nunu inför matchen, rapporterar BBC Sport.

Rent sportsligt, utifrån pappren, är det klar fördel Wolverhampton. Laget, som satsat stenhårt på en återkomst till Premier League, skulle vid händelse av en seger ta ännu ett storkliv mot deras mål; öka avståndet ner till tvåan Cardiff City till fyra pinnar samt tio till kvalplatserna.

Gästerna har lyxen att komma till spel helt utan avbräck, med hela truppen intakt. Birmingham saknar i sin tur Carl Jenkinson, Maxime Colin och Isaac Vassell.

Annat är det i Birmingham, som istället får investera all kraft i att överleva i Championship. De är tredjejumbo, därmed på en av platserna som leder neråt i tabellen, men minst oavgjort skulle temporärt innebära att de får huvudet upp över vattenytan. Mycket på spel – heder, ära och löjligt viktiga poäng.

Tillknäppt derby

Ett derby är ett derby. Det kan vi inte bortse från – och det är en av faktorerna som faktiskt får oss att tro att det här kan bli en jämn och tajt historia. Detta trots de stora skillnaderna, spelare för spelare, samt att ”Wolves” skrapat ihop 28 pinnar fler än motståndarna. Dessutom – fem raka vinster och 9-2 i målskillnad på de två senaste för dem.

Matchen kommer gissningsvis präglas av en derbykaraktär, där det fysiska överordnar det tekniska. Blir lätt så när så mycket mer än tre pinnar är på spel och det eldas på från läktarhåll.

Överdrivet brukar Wolverhampton inte heller kliva på framåt när de är på resande fot. Fem av nio matcher i Championship har innehållit max två mål, exempelvis.

Birmingham visade prov på karaktär när de löste en pinne, 1-1, mot Sheffield United senast – på bortaplan. Offensivt finns stora problem och det var den åttonde raka matchen under 2,5-målslinan.

Under 2,5 mål är en no-brainer till 1,80x hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, måndag 4/12
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 26%
2: 56%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%