28 februari 2018 Juventus Atalanta Speltips

Speltips inför Bologna – Juventus 17/12: Förödande med tapp för “Den gamla damen”

Att tappa i en match mot Bologna som situationen ser ut för Juventus vore totalt oacceptabelt, varpå vi tror att de kommer räta på ryggarna och lösa hem tre oerhört betydelsefulla poäng från Stadio Renato Dall’Ara.

Det är bara att inse; Juventus järnhårda dominans över den italienska klubbfotbollen är förbi. Klubben är fortfarande en av de främsta titelkandidaterna, men har fått klart hårdare konkurrens. En kombination av att man blivit ett snäpp sämre det här spelåret och att konkurrenterna blivit ett snäpp bättre.

Toppstriden är det facto ett stort getingbo, med flera inblandade i jakten på Scudetton. Tredjeplatsen står Juventus på, med ett litet avstånd såväl uppåt som neråt. Varenda litet tapp kan komma att bli förödande när allt ska summeras – och det var såklart med bitter eftersmak som bara 0-0 löstes senast mot serieledande Inter, på hemmaplan, senast. Framförallt efter 1-0-vinsten borta över den dåvarande ettan, Napoli, innan.

På målvaktsposten är rotation väntad för Juventus, när Gianluigi Buffon inte är helt hundra. Wojciech Szczesny är dock en ersättare av klass och alltför mycket ska det inte påverka. Annars är Giorgio Chiellini ett osäkert kort, Stephan Lichsteiner och Benedikt Höwedes med all säkerhet out.

Precis som tabellen antyder är Bologna av klassiskt mittenmaterial i Serie A – ska vara utan risk att trilla ner, utan chans på Europaplatserna. I teorin kan båda scenarier inträffa, men i praktiken inte. De simmar runt i mitten av tabellen, blandar i prestationerna. Det var nära att bli en pinne mot Milan för exakt en vecka sedan – istället landade det hela i en uddamålsförlust.

Ett huvudbry för hemmatränaren är huruvida Rodrigo Palacia, som är småskadad, hinner bli redo för spel. Federico Di Francesco saknas.

Givet bortaspel

Det behöver väl inte vara så mycket snack om saken här? Juventus borde lämna Stadio Renato Dall’Ara som vinnare. Till och med bekvämt, också?

Sällan har Bologna räckt till när de ställs inför de tuffaste av matcher; förluster mot Roma, Lazio och Napoli. Enda topp sex-motståndet de undvikit att förlora mot är Sampdoria, hemma – ett lag som väger lätt på resande fot.

Juventus har hittat stilen på nytt och den stora skillnaden har varit hur försvaret hittat rätt; noll insläppta på de fem senaste matcherna, två i Champions League och tre i Serie A. Resultaten har också lämnat positiv eftersmak i det stora hela, även om man ville få ut mer i hemmamatchen mot Inter. Dock; en klart tuffare match än denna.

Ser ”Den gamla damen” som stabila favoriter inför matchen och de kan vara en smart investering.

Juventus -1,0 mål (asian handicap) spelas till 1,83x hos Bethard. Insatsen tillbaka vid uddamålsvinst blir det då.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 17/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 68%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%