Speltips inför Borussia Dortmund – Tottenham 21/11: Missvisande stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 20 November 2017

Formen talar starkt för Tottenham Hotspur när de besöker ett närmast kört Borussia Dortmund i Champions League-gruppspelet. Riskerar tyskarna drabbas av soppatorsk här?

Chansen existerar fortfarande, men den är försvinnande liten. Efter dubbla kryss – totala besvikelser – mot APOEL samt förluster mot just Tottenham samt Real Madrid är Dortmund närmast borträknade när det återstår två matcher innan slutspelstiderna i Champions League.

De som skulle kunna rås på är Real Madrid, som är fem pinnar ovanför. För att chansen även i praktiken ska finnas krävs en trea här, medan spanjorerna helst förlorar mot nämnda APOEL, från Cypern. Det händer väl inte?

Istället ska bara APOEL hållas på avstånd och tredjeplatsen, som leder ut i Europa League, säkras. Där fokus ska vara – sen, om det mot all förmodan skulle räcka längre än så, är det bara att vara tacksamma.

Den stora anfallsstjärnan hos tyskarna, Pierre-Emerick Aubameyang, rapporteras få chansen från start efter att ha fått stå åt sidan av disciplinära orsaker i veckans serieförlust. Kvar på skadelistan är Erik Durm, Sebastian Rode, Marco Reus och Mukasz Piszczek. Osäkra är Sokratis, Christian Pulisic samt Alexander Isak.

Tottenham har, liksom alla medverkande Premier League-klubbar, varit fantastiskt bra i årets Champions League-upplaga. Sist, när de värjde undan Real Madrid med 3-1 på Wembley Stadium, innebar det att de fick fördelen om förstaplatsen med tre pinnar ner till den nämnda konkurrenten. Allt som allt; tre vinster, ett kryss och noll förluster.

Gällande ”Spurs” truppsituation är det inte mycket som hänt. Victor Wanyama, Toby Alderweireld samt Erik Lamela är out.

Dortmund helt ur slag

Undertecknad är helt oförstående till Dortmunds relativt stora favoritskap här. Som helt under isen kan de mycket väl åka på en ny käftsmäll mot ett Tottenham som stått oerhört starkt i årets Europaspel.

Borträknat en vinst mot ett så kallat blåbärsmotstånd i den tyska cupen, har Dortmund inte vunnit på sju matcher. Då har de varit enorma favoriter i flera av dessa. Veckans bortamatch mot Stuttgart föll de med 1-2 i. Tränaren Peter Bosz kan vara i riskzonen att få sparken.

Dessutom kan luften ha gått ur en hel del, i och med att det ska så löjligt mycket till för att lösa en slutspelsplats här i CL. Närmast en omöjlighet.

Nu föll ”Spurs” med 0-2 när lokalrivalen Arsenal möttes under veckan och formen är väl inte den bästa, men knappast så att det råder panik. Laget är stabilt, har spets och kan i praktiken säkra förstaplatsen här. Gott om motivation.

Gillar oddsen till Tottenhams favör och de spelas med +0,25 mål (asian handicap) till strax över dubbelt betalt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Tottenham +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/11
TV:  tvsex logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: