23 maj 2020 Wolfsburg Dortmund Speltips

Speltips inför Borussia Dortmund – Werder Bremen 20/5: Kniven mot strupen

Lördagen blir avslutet för årets Bundesliga – och när Borussia Dortmund och Werder Bremen möter varandra, är det med kniven mot strupen, varpå vi lockas av ett hörnspel.

Kniven mot strupen.

För Dortmund handlar det denna eftermiddag om att säkra upp tredjeplatsen, vilken leder direkt till Champions League-gruppspelet, som innehas när fyran, den som hamnar där får kvala, Hoffenheim jagar häck i häl och står på samma antal pinnar, 61 stycken till antalet.

Mycket på spel för Dortmund, med andra ord…

Likadant är det för Werder Bremen, som fortfarande har chans på en Europa League-plats, men det förutsätter att man vinner den här matchen och att övriga resultat prickar rätt. Givetvis betyder det att eftersmaken är bitter efter de två senaste förlusterna – 3-4 mot Köln och 3-5 mot Hoffenheim. Defensiven har, som siffrorna understryker, klappat ihop totalt.

Dortmund har bland andra Mario Götze och André Schürrle på skadelistan. Gästerna har också en del spelare out och nu även Robert Bauer, då han fyllde sin varningskvot senast.

Lockande hörnspel

Med tanke på hur uselt försvarsspelet varit från Werder Bremens sida på sistone samt att Dortmund har en sylvass udd framåt, var blickarna direkt på målmarknaden – men där har överspelen tryckts ner alldeles för hårt.

Istället – hörnfokus. Och det på Werder Bremen.

Gästerna är långtifrån någon hörnmaskin och snittar exempelvis bara 3,9 hörnor framåt per bortamatch. Dortmund släpper till 2,6 hemma.

Bara av den statistiken skulle ändå ett överspel på Bremens lina, 2,5, motiveras till de 2,20 x insatsen som dukas upp – och här är det ju, som nämnt, lite speciella förutsättningar.

Båda parter måste vinna, så enkelt är det. Därför borde vi kunna räkna med ett Werder Bremen som är lite mer framåtlutade, åtminstone i andra halvlek, och om de hamnar i uppförsbacke eller det står oavgjort, har de inte råd att backa hemåt med manskapet.

Och att ytor kommer finnas för Bremen, som ändå visat prov på en fin offensiv, står som skrivet i sten.

Werder Bremen över 2,5 hörnor synas till 2,20 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Werder Bremen över 2,5 hörnor
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 20/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 82%
X: 13%
2: 8%
Över 3,5 mål: 67%
Under 3,5 mål: 38%