26 augusti 2017 Bournemouth Manchester City

Speltips inför Bournemouth – Manchester City 26/8: Kan väl bara sluta på ett sätt?

Det ska inte vara mycket till snack om saken när AFC Bournemouth välkomnar Pep Guardiolas Manchester City till Vitality Stadium i en match där vi tror att de senare nämnda håller för favoritskapet.

Observera att avsparken tas redan 13:30. Matchen ses bäst på Viasat Sport Premium eller Viaplay.

Eddie Hove har inte alls fått fart på sitt Bournemouth i seriestarten; förlorat mot West Bromwich och Watford utan att ens ha hittat nätet. Kan deras spelfilosofi ha tagit ut sin rätt? Ännu är det tidigt att sia – men säkert är i alla fall att man har mycket att arbeta med framöver.

En förlust för AFC här och de står med noll pinnar på tre matcher. Småpressad situation redan nu…

Precis som planerat vann Manchester City premiären mot borta mot nykomlingen Brighton, även om det dröjde innan nollan sprack. 2-0 var ett i slutändan ett rättvist resultat – en fullt acceptabel prestation. Större problem fick man när Everton kom till Etihad Stadium förra veckan, men trots en man mindre på planen halva matchen lyckades de kvittera till 1-1 i slutminuterna.

Behöver man vara oroad för Manchester Citys del? Absolut inte. Everton är ett svårspelat och underskattat lag.

Närmare avspark kommer mer klarna upp, men de beskeden som lämnats nu är att Bournemouths Callum Wilson samt Junior Stanislas missar matchen. Simon Francis status är oklar. Manchester City kommer till spel utan Fabian Delph samt avstängde Kyle Walker. Frågetecken finns runt Ilkay Gündogan och Benjamin Mendy.

Bournemouth passar City som handen i handsken

Allt pekar på att Manchester City ska vinna den här matchen – och med stor sannolikhet också med klara siffror.

Först och främst är skillnaden spelare för spelare enorm. Manchester City har ett världsklassmaterial medan Bournemouth på sin höjd håller för en plats i mittenskiktet, om ens det.

Nu är det dessutom med dunkel form som AFC kommer till spel; två raka förluster hittills samt ett uddlöst offensivt spel. Noll mål. Maskineriet har helt enkelt inte fått fart och att det från ingenstans skulle se så oerhört mycket bättre ut mot ett motstånd av Citys kaliber har vi svårt att se.

City? De ser, krysset mot Everton till trots, rätt bra ut. Inte så att toppformen är där, men de levererar hyfsat.

Till sist har AFC en spelfilosofi som har passat och vidare borde passa Manchester City utmärkt, där de vill hålla boll och ha possession. Lätt hänt att bli sårade då, när nivån höjs så kraftigt. Sedan Bournemouth kom upp i finrummet har City vunnit med siffrorna; 5-1, 4-0, 4-0 respektive 2-0 i de inbördes matcherna.

Manchester City -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – är alldeles för bra för att inte syna till de 1,91x som Bet365 ställer ut.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 26/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 9%
X: 17%
2: 75%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 36%