Speltips Östersund Häcken

Speltips inför Braga – AIK 3/8: Vi dubblar insatsen

Vi tackar hjärtligt för spelvärdet, Bet365! De har dukat upp ett spel som lockar oss starkt inför AIK:s tuffa bortaretur mot Sporting Braga i Europa League-kvalet och det ska dubbla vår investerade insats.

Oavgjort och insläppt mål på hemmaplan, 1-1. Trots att AIK stod för en imponerande och säkerligen moralstärkande prestation i det inledande mötet av två, lyckades de inte få den fördel som man kan tänkas krävas till denna så svåra retur…

Resultatet innebär, i och med bortamålsregeln, att AIK måste måla Estádio Municipal de Braga för att ha chansen på vidare spel i detta i Europakval. Därför kan de inte helt och hållet förlita sig på det försvarsspel som utmärkt dem så starkt under det stundande spelåret, inte minst i Allsvenskan.

Den fördel som AIK kan ha – mot ett på pappret klart vassare motstånd – är att den portugisiska ligan ännu inte dragit igång och att det finns viss risk att de inte är helt i fas, fysiskt som psykiskt.

Vad som inte är speciellt betryggande inför matchen är att veckans allsvenska historia mot bottenlaget Kalmar, på hemmaplan, slutade i en 0-1-förlust. Årets sämsta prestation? Nära på, åtminstone.

En som ska bli intressant att – på nytt – se i AIK-dressen är Chindu Obasi, som kan göra sin comeback i klubben här. En klasspelare som med all säkerhet kommer stärka upp solnaiterna.

Måste våga framåt – straffas?

Bet365 sticker ut hakan lite på målmarknaden för Sporting Braga specifikt – och vi tar tillfället i akt; investerar polletterna.

Det är försvarsspelet som utmärker AIK, det är vi väl medvetna om, men här skruvas nivån upp flera snäpp från en normal, allsvensk match; mot ett portugisiskt toppmotstånd på bortaplan. Då kan det storma, minst sagt…

Det som verkligen kan ställa till det för AIK är att de måste få in minst en balja och därför inte kan kliva ut med alldeles för defensiv approach – vilket i sin tur kan, till och med borde, straffa dem i matchen. Därför ser vi framför oss en match där Braga sätter avtryck offensivt och står för minst två mål.

Spelet? Braga över 1,5 mål till dubbla insatsen! Oddset presenteras av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Braga över 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, torsdag 3/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 27%
2: 15%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 63%