Speltips inför Brighton – Liverpool 2/12: Gästerna för starka just nu

Spelbloggare Publicerat: 2 December 2017

Brighton & Hove Albion har visat att de inte är att leka med och kan sällan räknas bort. Frågan är dock om det finns kapacitet att på allvar sätta stopp för ett formstarkt Liverpool? Vi ställer oss oerhört tveksamma till det…

Det sprudlar inte om dem. Det är inte heller särskilt underhållande. Men med mindre starka spelarresurser har Brighton lyckats väl – hittills – i deras återkomst till det engelska fotbollsfinrummet, Premier League. 14 matcher har renderat i 17 pinnar, vilket placerar dem precis i mitten av tabellen.

Någonting som verkligen sätter fingret på den styrka som Brighton visat prov på är att årets enda förluster kommit mot Manchester United, Arsenal, Leicester City och Manchester City. Tre av fyra som hittas uppe i toppen av serien, klassiska och slagkraftiga storklubbar. Är det då i den här typen av matcher de inte räcker till?

Till matchen pekar det mesta på att Gaëtan Bong återigen är tillgänglig för spel och därmed är skadeproblematiken i praktiken noll.

Att Liverpools försvarsspel har stora brister är knappast en nyhet, allt annat. Däremot har den offensiva kapacitet som finns betytt att de knappat in på det toppskikt de hade hamnat lite på efterkälken mot. Onsdagens batalj borta mot Stoke City vann de med förkrossande 3-0 och dessförinnan spelade de oavgjort, 1-1, mot Chelsea. Nära, nära att det blev en trea där också.

Frågetecken för Liverpool är Ragnar Klavan, som varit sjuk under veckan. Han missade matchen mot Stoke och det återstår att se om han åter hinner bli fit for fight.

Vann med 3-0 över Stoke – på bortaplan

Det har varit en mer än lyckad återkomst till Premier League för Brighton, som slagit förväntningarna rejält. Men! Det är ett stort – men. De har inte visats ha kapaciteten att stå pall i de svåraste av matcher, mot de tuffaste av motståndare. En kategori som Liverpool såklart hittas i.

Därutöver var 0-0-krysset i derbyt mot Crystal Palace en liten besvikelse. Där hade man hoppats på mer.

Liverpool har hittat en lite större stabilitet i deras spel på sistone och när Stoke, på bortaplan, krossades med 3-0 var det ett styrkebesked värt namnet. Mot de lite sämre konkurrenterna har de haft stor lycka på sistone och vunnit flera matcher med klara siffror. Addera sju förlustfria matcher uppradade, varav fem av dessa vunnits – alla med exakt tre mål.

Vi ser bortalaget som snäppet större favoriter än spelbolagen indikerar på med deras nedplitade odds, varpå vi investerar i Liverpool -1,25 mål (asian handicap) till oddset 2,09 hos Bethard. Halva insatsen tillbaka om de “bara” vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 2/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: