28 februari 2017 Brighton Newcastle

Speltips inför Brighton – Newcastle 28/2: Val av sida i toppmötet

Ettan mot tvåan i Championship – Brighton och Newcastle United möter varandra på Falmer Stadium, i vad som har potential att bli en fantastisk fotbollsmatch. Därtill har vi på Spelbloggare hittat ett smakrikt tips från matchen.

Seriefinal, alltså.

På förhand var Newcastle tippade att jogga hem den här serien – undertecknad var alldeles säker på det – men faktum är att de bara är tvåa i tabellen; pinnen bakom just Brighton och fem före jagande Huddersfield. Det kan bli spännande.

Inte helt otippat var det heller att Brighton skulle vara uppe i toppen och tampas. De föll på målsnöret, i playoffet, det förra spelåret och har siktet på revansch. De ser dock oväntat starka ut och att vara före ett Newcastle vars material är på en helt annan nivå än konkurrenterna runtom, det är ett tecken på styrka.

Och som nämnt; Huddersfield jagar hyfsat häck i häl på den här topptrion och ska ses som en stark utmanare om uppflyttningsplatserna. Varenda förlorad pinne kan komma att bli förödande när de är på frammarsch…

Gaëtan Bong och Liam Rosenior saknas för Brighton medan Sébastien Pocognoli står som osäker. Gästerna får klara sig utan Ronaldo Aarons och Isaac Hayden. Dwight Gale, den i särklass främste målskytten med 20 baljor på 24 matcher, kan eventuellt vara tillbaka här, men är alltjämt ett frågetecken tills vidare.

Sätter ton – från start

Om jag på förhand, inför spelåret, hade fått köpa Newcastle som underdogs i någon Championshipmatch, hade jag plockat det utan att blinka, på sekunden – oavsett motstånd och form på dem. Nu? Situationen är lite annorlunda.

De, Newcastle, har inte alls visats lika dominanta som jag hade trott och som man kan kräva med det material som finns. Att anfallsspetsen Gale är osäker på nytt, är en faktor som talar starkt emot dem. Ingen annan har kommit upp i ens närheten av hans siffror.

Att Brighton är etta i tabellen, är ett stort styrkebesked – och anledningen till denna succé är; stabiliteten och ett fantastiskt hemmaspel. 13-3-1 är inte siffror som viftas bort hur som helst.

God form nu också; tabellfemman Reading plockades ner med hela 3-0 senast. Annat var det för Newcastle som med nöd och näppe löste oavgjort, 2-2, hemma mot nedflyttningshotade Bristol City. Kvitteringsbaljan kom så sent som i den 81:a minuten.

Fördel Brighton? Ja, i min bok till och med lite större än oddssättarna antyder. Kliver ut med bra fart inför publiken på Falmer Stadium?

Första målet: Brighton spelas till 2,02x hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips: Första målet: Brighton
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (€50 bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 30%
2: 33%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%