Speltips inför Brighton – Southampton 29/10: Galet satta odds

Spelbloggare Publicerat: 28 October 2017

Brighton på Falmer Stadium har visats vara en rejält svår uppgift. Det tror vi på Spelbloggare.se att det kommer vara för även Southampton i söndagens tidiga Premier League-batalj.

Återkomsten till Premier League, efter att ha studsat runt i de lägre divisionerna sedan 1984, har varit välfunnen, det får slås fast. Detta trots att starten var lite sisådär och nu är 11 poäng inkasserade på de nio inledande matcherna – ett i deras mått mätt facit att vara tillfredsställda med.

Vetskapen om att ett par veckor av sämre resultat kan föra dem in i det absoluta bottenskiktet finns emellertid där, så faran är inte borta. Långtifrån.

Fastän Southampton bara är pinnen ovanför motståndarna ska risken att dras in i ett nedflyttningsdrama inte finnas där. Det är de alldeles för bra för. Istället är det bara att blicka uppåt i tabellen. Mer att utkräva, eller åtminstone önska, från Mauricio Pellegrino och hans manskap.

Lite mindre matnyttigheter på truppfronterna kan nämnas, men nära på identiska startelvor med senast – när Brighton vann med 3-0 borta över West Ham och Southampton dito med 1-0 hemma över West Bromwich – väntas bli presenterade.

Ska Southampton vara favoriter?

Namn för namn är Southampton bättre än Brighton – ändå köper undertecknad inte alls deras favoritskap i matchen. Snarare, fifty-fifty? På sin höjd!

Brighton har på allvar blivit ett namn att räkna med i Premier League, som det verkar. Det är inte så att de vinner vecka efter vecka, men de kommer med jämna mellanrum och att slå dem har visats vara svårt. Hemmaresultaten har varit finfina; efter 0-2-förlusten i premiären mot Manchester City, vinster över West Bromwich och Newcastle United för att sedan spela oavgjort mot Everton.

Här kommer Brighton från årets höjdarprestation dessutom, där West Ham krossades med 3-0 – på bortaplan!

Southampton är upp och ner i deras prestationer, slår dock sällan på stort eller faller speciellt hårt. De har plockat fyra pinnar i hemmamatcherna, de två senaste matcherna överhuvudtaget, mot West Bromwich och Newcastle United. Såklart bra, om än inte de mest sprudlande av prestationer.

Nu blir det tuffare för ”The Saints”, förutspår vi. Därför spelas Brighton +0,25 mål (asian handicap) till mycket spelvärde 1,83x hos Titanbet. Halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kronor i bonus!

Speltips:

Speltips: Brighton +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kronor bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 29/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: