1 november 2019 Barnsley Bristol City Speltips

Speltips inför Bristol City – Burton Albion 13/10: Klar matchbild uppmålad

Valet av spel var mindre svårt inför fredagens batalj mellan Bristol City, som aspirerar på uppflyttningsplatserna, och ett svårt utsatt Burton Albion. Vi har målat upp en klar matchbild och investerar polletterna med den som grundbult.

Landslagsuppehållet är till sin ända, Championship och toppdivisionerna i Europa återstartar. Underbart! Tillbaka till vardagslunken…

Fyran mot fjärdejumbon. Betyder det att en förkrossande hemmavinst väntar denna afton på Ashton Gate Stadium? Det kanske man kan tänka vid en snabb anblick på pappret, tabellen och formraden. Men finns det kanske bättre alternativ av spel?

Det som imponerat mest med Bristol City är hur konsekvent svåra de varit att slå. Efter årets andra match har inte en enda slutat upp i förlust och strax före uppehållet sköt formkurvan på allvar i höjden. Fyra vinster och två kryss i Championship. Ipswich Town bortaslogs i den sista matchen, med 3-1. Addera att de avancerat vidare i Ligacupen efter 2-0 mot Stoke.

För Burton Albion är situationen pressad, extremt pressad – och så även för tränaren Nigel Clough. De må vara en pinne ovanför det helröda tabellområdet, men är fortfarande en av de absolut hetaste kandidaterna till att flyttas ner i seriesystemet – med all rätt. Materialet är inte mycket att hurra över…

Före uppehållet åkte Burton på två käftsmällar varianten hårdare; 0-4-förluster mot Aston Villa och Wolverhampton, båda på hemmaplan.

På Bristols skadelista hittas Milan Djuric, Gary O’Niel och eventuellt Eros Pisano. Gästerna rapporteras enbart sakna Liam Boyce.

Gemensamma faktorn? Uddlös offensiv

Givetvis ska Bristol City, som den bättre och mer formstarka parten samt med hemmaplansfördelen, vara klara favoriter. Frågan är om spelbolagen inte dragit det till sin yttersta spets? Värdet – poff, borta!

Då blir det att titta åt annat håll för spelvärde och det finns ett målspel som lockar enormt…

Matchbilden, då? Bristol City kommer möta ett samlat försvar, försöka hitta ytor att operera på och bryta ner motståndarna så fort som möjligt. Känslan är att det finns två alternativ hur detta kan gå – antingen superbra, att siffrorna skjuter i höjden, eller att det in i det sista blir en tajt historia.

Gästerna har faktiskt kunnat hålla undan och stå emot i ett par, tre liknande matcher. 0-0-kryss borta mot QPR och Norwich, exempelvis. Detta tack vare att de lyckats hålla försvarsmuren intakt under 90 minuter, medan hoten framåt varit närmast ickeexisterande. Å andra sidan har de förmått att falla ihop så fort som det blåser lite motvind, läs att ett mål släpps in, och det blivit flera storförluster.

Gemensamma faktorn? Försvinnande lite har de haft att sätta emot offensivt.

Slutsatsen blir att båda lagen inte gör mål till (BLGM – nej) till oddset 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 20%
2: 11%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%