Speltips inför Brommapojkarna – Degerfors 3/6: Dominansen intakt

Spelbloggare Publicerat: 31 May 2017

En hyperintressant match ska utspelas i Superettan när serieledande Brommapojkarna agerar värd mot ett kapabelt Degerfors.

Från att ha kommit upp från Division 1, till att totalt dominera Superettan på en gång. Brommapojkarna briljerar verkligen och när en tredjedel av seriespelet är avverkad, tio matcher till antalet, har endast fem pinnar tappats och serien toppas. Allt pekar på att BP, med Olof Mellberg som tränare, tar klivet upp i finrummet på nytt.

Det ska dock nämnas att konkurrensen är stenhård uppe i toppen av serien, varpå att hamna i någon formdipp inte är något alternativ. Framförallt Helsingborg och Dalkurd visar klassen även de och till dem skiljer tre respektive fem poäng.

Degerfors är lite av en uppstickare, men frågan är om kvaliteten för att utmana i den absoluta toppen finns? Helt borträknade ska de dock inte vara och just nu står de på plats sex i tabellen, med fem pinnar upp till den positiva kvalplatsen. Å ena sidan; inte omöjligt att hämta in. Å andra sidan; den negativa kvalplatsen är ännu närmare rent poängmässigt.

Vinner av bara farten

Brommapojkarna har endast tappat i två av tio matcher i årets Superettan och är ännu helt fläckfria hemma på Grimsta IP – fem vinster av fem möjliga. Dessutom har fyra av dem kommit med större siffror än uddamålet.

Sättet som Brommapojkarna spelar fotboll imponerar starkt. Mycket possession, men ändå effektivt anfallsspel. Olof Mellberg har verkligen lyckats sätta sin prägel på laget även på elitnivå.

Och det mesta tyder på att Brommapojkarna kommer fortsätta skörda mark i serien och oerhört lite talar för att de ska tappa här.

Degerfors är absolut en kapabel motståndare, men 2-1-vinsten över GAIS var det facto den första trean på fyra matcher. Vart står man med formen?

Att matchen spelas på plast talar ännu starkare för Brommapojkarna. Underlaget passar dem perfekt och på Grimsta IP är man, som nämnt, fläckfria medan Degerfors spelar deras hemmamatcher på naturgräs och således hamnar lite på efterkälken redan där.

Hemmavinst? Ja! Med större siffror? Mycket möjligt.

Brommapojkarna -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – synas med glädje till 1,67x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 3/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: