Speltips inför Burnley – Manchester United 23/4: Hörnspel synas med glädje

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Vi ställer in fokus på hörnorna när Burnley är tillbaka på Turf Moor, dit Manchester United kommer under söndagseftermiddagen. Speltips, odds och statistik inför matchen hittar ni här.

Som Burnley tagit sig an Premier League som nykomlingar! Med ett suveränt hemmaspel har de åtta bekväma pinnar ner till nedflyttningsområdet – och med det kan vi väl nästan slå fast om att det blir ett andra år i det engelska finrummet?

Hemma på Turf Moor har Burnley slagit och pressat flera jättar under spelåret, fastän materialet är tunt. Det har skapats magi på arenan vid upprepande tillfällen och en stark vinnarkultur har växt fram där.

Manchester United är fortfarande med och slåss om Champions League-platserna. Utgångspositionen inför den absoluta slutspurten är hyfsat gynnsam; fyra poäng upp till fyran och lokalkonkurrenten Manchester City med matchen mindre spelad samt sex till Liverpool med två matcher färre spelade.

Något som kan sätta käppar i hjulen för ”De röda djävlarna” är att superstjärnan Zlatan Ibrahimovic uppges ha slitit av sig korsbandet, vilket inträffade i veckans Europa League-batalj mot Anderlecht, och att han rapporteras bli borta minst ett halvår framöver. Hemsk situation för både klubben och honom själv.

Förutom avbräcket på Ibrahimovic, kommer man till spel utan de tre mittbackarna Marcos Rojo, Phil Jones samt Chris Smalling. Mardrömssituation!

För Burnley är Sam Vokes och Scott Arfield osäkra kort. Deras status ska tittas på närmare avspark.

United klarar hörnlinan

Utan den tydliga uppspelspunkten och spetsen i Zlatan Ibrahimovic samt tre mittbacksklippor, kan Manchester United ställas inför stora bekymmer på Turf Moor, där Burnley är så pass starka.

Därför lockar skrällspelen, men det är på hörnmarknaden vi hittar det finaste värdet.

Burnley kommer försöka täppa till defensiven, mer eller mindre ställa upp försvarsmuren, och Manchester United vara spelförande. Det kan vi räkna iskallt med redan såhär på förhand.

Och om United inte får hål på Burnley, hamnar i ledning, lär pressen bara tillta…

På hemmaplan släpper Burnley till i snitt 6,1 hörnor. Manchester United må bara snitta 4,1 framåt på resande fot, men den här matchen kommer på många sätt och vis påminna om en hemmamatch. På Old Trafford är snittet på 7,8.

Manchester United över 5,5 hörnor synas med glädje till 1,80 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester United över 5,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, söndag 23/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: