23

Speltips inför Burnley – Newcastle 30/10: Fel favorit i måndagsmatchen

Det bjuds på måndagsfotboll från Premier League. Burnley tar emot Newcastle United på Turf Moor – och då ställer vi oss undrande till om spelbolagen inte presenterar fel favorit.

Inför spelåret kan det ha varit svårt att sätta etikett på såväl Burnley som Newcastle – skulle de kunna dras in i nedflyttningsstriden, eller hamna runt mittenskiktet av tabellen? Att dra klara slutsatser redan nu kan bli vara dumt, men det lutar i alla fall åt det senare nämnda.

Hur det ser ut i tabellen, är att Newcastle är nia och Burnley tia. Blott en pinnes skillnad mellan parterna, så det är en äkta sexpoängsmatch vi bjuds på. Detta är också den tionde omgångens avslutande match och det finns utrymme att passera flera konkurrenter i tabellen. Till och med för att känna lukten av Europaplatserna…

Newcastles sejour i Championship, som de klev upp från inför spelåret, blev så kort som den bara kunde bli och klubben har visat att det är här de hör hemma, om det inte slogs fast redan i fjol. Burnley har i sin tur etablerat sig väl i finrummet och har haft en förmåga att överträffa förväntningarna som funnits på dem. Samma visa på nytt nu?

Förutom ett par skador sedan tidigare, står Burneys Sam Vokes och Chris Wood i riskzonen att ställas utanför truppen. Newcastle får klara sig utan Paul Dummett och Dwight Gayle.

Logiska skiljelinjen: hemmaplan

Allt talar för en tajt historia, som kan sluta lite hur som helst, det är bara att slå fast – men är det inte fel favorit som presenteras av bookiesarna?

På bortaplan, Turf Moor, som Burnley är erkänt starka, menar de alltså att Newcastle ska vara favoriter. Absolut inte, är undertecknads bestämda åsikt. Tvärtom från hur situationen se ut – ej att förväxla med att favoritskapet ska vara särskilt stort.

Det är svårt att skilja lagen åt på pappret. Mer eller mindre helt jämnt strå, som tabellsituationen också antyder. Gemensamt har de också att de bara förlorat en av deras sju senaste matcher; Burnley senast mot suveräna Manchester City och Newcastle i en bortamatch mot Brighton.

Då blir den logiska skiljelinjen – hemma-/bortafaktorn.

Burnley +0 mål (asian handicap) spelas till 2,08x hos Bet365. Insatsen tillbaka om matchen skulle sluta oavgjord gäller då.

  Rygga spelet hos Bet365 – Skapa ditt konto här!

Speltips:

Speltips: Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (upp till 1 000 kr bonus. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 21:00, måndag 30/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 31%
2: 37%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 62%