Speltips inför Burnley – Tottenham 23/12: Den tidiga kvällsmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 23 December 2017

För ovanlighetens skull står två kvällsmatcher på schemat den här lördagen. Den tidiga avgörs mellan Burnley och gästande Tottenham, som behöver vinna för att ta sig förbi i tabellen.

Efter det oavgjorda resultatet borta mot Brighton i förra omgången benämndes matchen som ett poängtapp för Burnley. Där kan vi snacka om ett lag som verkligen har varit ett utropstecken den här säsongen. Så bra har laget gjort det att 0-0 borta mot Brighton är ett poängtapp. Det tycker vi säger någonting.

Inför lördagens möte mot Tottenham ser vi att Burnley faktiskt ligger en poäng före sina motståndare i tabellen. Med ett starkt försvarsspel – sett till insläppta mål det bästa i ligan – har Burnley gjort likt Leicester för ett par säsonger sedan och vunnit med 1-0 gång på gång. Det har burit frukt. Formen är dessutom väldigt god, med ett insläppta på de fyra senaste. Dessutom har laget totalt sex segrar, ett kryss och två förluster på sina nio senaste ligamatcher. Starkt.

Tottenham har imponerat stort i Champions League och kan nu fokusera helt på ligaspelet, där de haft en tendens att tappa lite onödiga poäng. I sina bästa stunder, när koncentrationen är på topp, är Tottenham ett lag som allra främst vilar på en stark organisation. Borta mot Burnley tror vi att det är den approachen de använder sig av. 0-1 vore med andra ord ett fullgott resultat.

Spel på målmarknaden

Burnley har det lite tufft vad gäller skadebiten för tillfället, något som har försvarat laget ordentligt. Tom Heaton, Robbie Brady, James Tarkowski och Stephen Ward kommer inte att spela just det här mötet. Dean Marney och Jonathan Walters kan inte heller spela, men närmar sig spel.

Hos gästerna är det samma två spelare som inte kan spela, nämligen Victor Wanyama och Toby Alderweireld. Med andra ord kan Tottenham sätta en minst sagt stark startelva på benen.

Två defensivt starka lag och ett Burnley som så gott aldrig spelar några målfester till matcher. Det går inte att tänka någonting annat än att det här blir ännu en i raden av målsnåla matcher.

Under 2,5 mål spelas till 1,86 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 23/12
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: