Speltips Sheffield United Everton 20/7 2020

Speltips inför Burton Albion – Sheffield United 17/11: Favorit i fara

Det är botten mot toppen i Championship – fjärdejumbon Burton Albion mot tabelltvåan Sheffield United på Pirelli Stadium. Men behöver skillnaderna i tabellen betyda bortavinst? Var inte så säkra på den saken.

Att Burton är där de hör hemma i tabellen är odiskutabel fakta. De kommer sannolikt få slåss in i det sista om kontraktet i Championship – det är helt enkelt den nivån de håller – och nu är de alltså på platsen ovanför bottentrion, som alltså skickas ut med huvudet före ur serien.

Det var tack vare den något oväntade 1-0-vinsten borta över Millwall precis före uppehållet, som varit på nästan två veckor, Burton klev upp på säker mark. Den bröt en förlustsvit om tre matcher och en vinstfri dito om åtta.

Sheffield United, som senast kommer från spel i League One, har varit årets stora utropstecken – i positiv bemärkelse. Som det verkar har det inte bara varit en klassisk uppstuds, som nykomlingar ofta får, utan 16 matcher in i det hela är de placerade på en mycket hedervärd andraplats bakom ett hårt favorittippat Wolverhampton.

Vad som är extra intressant med United är att de ännu inte spelat en enda oavgjord match, vilket de är ensamma om i hela Championship; 11 vinster och fem förluster. Plumparna har alltså kommit, men lika snabbt har man varit uppe på fötter igen.

Något stort favoritskap

13 inspelade pinnar mot 33. Redan efter 16 matcher, alltså en skillnad på 20 stycken. Varför skulle Sheffield United då vara en favorit i fara i matchen? Låt oss förklara.

Championship är först och främst en extremt tajt serie, där alla brukar kunna vinna över alla och som bortalag är Sheffield United extra utsatta.

Nu har vi haft ett uppehåll och även om det bevisligen finns kvalitet, gott om sådan, i Sheffield United – visst har de presterat lite väl bra? Den här nivån tycker jag inte att de ska hålla och de borde droppa i tabellen sinom tid.

En liten dipp, det borde vara nära runt hörnet oavsett…

Burton är absolut inte den största av kraftmätare i serien och de har haft en tendens att falla oerhört hårt när de väl faller. Det är till och med så pass att de har sämst målskillnad i serien. Men matchen före uppehållet var ett stort kliv framåt – 1-0-vinsten borta över Millwall – och här är känslan att de ställs mot Sheffield United i perfekt tajming.

Dubbelchansen 1X tas till 1,91 gånger det investerade kapitalet hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 17/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 28%
2: 49%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%