18 augusti 2017 Burton Birmingham

Speltips inför Burton – Birmingham 18/8: Ångestfullt möte

En fredagsmatch bjuds det på från Championship, vilken spelas mellan ett desperat Burton Albion och Birmingham City på Pirelli Stadium, varifrån vårt mål är att trippla den investerade summan.

Tre matcher, noll inkasserade pinnar och en jumboplats. Det är Burton Albions facit i upptakten av årets Championship. Är de i botten för att stanna? Det mesta talar för det, om vi tittar på vilket material man har. Redan i fjol var de på mållinjen att trilla ur andradivisionen och det kommer krävas ett intensivt arbete för att ändra riktning på den här skutan…

Blir det här matchen där tabelljumbons poängnolla spräcks? Om inte – då kan vi väl snacka om en kris?

Birmingham, som även de var på vippen att trilla ur serien förra året, har skrapat ihop till fyra pinnar via en vinst, ett kryss och en förlust. På pappret ser det markant bättre ut, men spelet har varit under all möjlig kritik och redan nu finns viss press på den rutinerade tränaren Harry Redknapp.

Trippla insatsen

Här menar jag att favoritskapet ska vara Burtons, trots att de fortfarande kammat noll när vi är tre matcher in i serien. Vänder nu? Mycket bättre chans får de inte.

Den prestation som Birmingham stod för när de fick besök av Bolton Wanderers senast var rentav urusel. Tränaren uttryckte det som att han ”bara väntade på slutsignalen” närmare slutspurten och det är ett rejält underbetyg.

Dessutom, om vi tittar över tid, har de bara vunnit två av de 15 senaste bortamatcherna i Championship. Årets enda hittills slutade i en 0-1-förlust mot Ipswich. Addera skadeproblem på det – runt fem, sex spelare riskerar att få stå åt sidan, däribland försvarsklippan Michael Morrison.

Burton kommer till spel utan Hope Akpan, utvisad senast. Det är dock en spelare som inte är gjuten i startelvan och avbräcket ska således inte påverka alldeles för mycket. Stephen Warnock är ett osäkert kort.

Att vifta bort tre förluster av tre möjliga är svårt, men Burton har haft ett tufft spelschema hittills och där hittas en del av förklaringen i misslyckandena. Nu ställs de inför den hittills enklaste uppgiften – och då ska de ses med toppchans. Förra årets båda inbördes möten vann man för övrigt med 2-0.

Den raka ettan spelas till trippla insatsen hos Bet365, som också streamar matchen helt utan kostnad för deras kunder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burton vinner, rak etta
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 18/8
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 31%
2: 38%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%