Speltips inför Bury – Sunderland 10/8: Målspel i hängmatchen

Spelbloggare Publicerat: 9 August 2017

Den första rundan i engelska Ligacupen ska få sitt avslut – och det står Bury samt Sunderland för på Gigg Lane. Gästerna presenteras som klara favoriter, men vi är inne på att de kan komma att ställas inför vissa problem.

Sista matchen i ledet innan vi bläddrar till nästa kapitel, den andra rundan i cupen, där de lite större pjäserna kliver in i händelserna. I klarspråk; Premier League-klubbarna. Den typen av matcher som blåbärslagen ofta så gärna vill spela.

Flera år i en nedåtgående spiral har nu placerat Sunderland i Championship efter att ha blivit jumbo i Premier League under fjolåret – något som också betytt spelarflykt och en hård försvagat trupp till följd av det. Floppvarning? Undertecknad håller i alla fall en handfull konkurrenter i serien som starkare.

Seriepremiären slutade i ett kryss hemma mot Derby, 1-1, för ”de svarta katterna”.

Bury huserar i tredjedivisionen, även kallad League One, och har siktet på att studsa upp i Championship, även om det, på pappret, ska finnas bättre konkurrenter. Laget känns i alla fall tokintressant och kan mycket väl överraska. Seriepremiären vann man ”bara” med 1-0 över Walsall – och då betonar vi ”bara” eftersom två straffsparkar missades i matchen. Hur som helst; tre pinnar in på kontot! Det är vad som räknas.

Beckford målade i debuten

Det mest intressanta namnet i Bury är, utan tvekan, Jermain Beckford, som hämtades in Preston North End inför säsongen. Målskyttet har han i sig och han stod för segerbaljan i sin debut tillika seriepremiären.

Och det är lite det vi är inne på; med inte minst Beckford kan motståndarnas defensiv ställas inför svåra frågor.

Därutöver spelar förstås, som alltid i cupspelen, motivations- och rotationsfaktorn in. Sannolikt kommer Sunderland kasta runt en hel del i startelvan när Championship och uppflyttningsjakten är främsta fokus.

Men en balja ska väl ändå Sunderland peta in? De ska trots allt räknas som favoriter här, med den skillnad som råder spelare för spelare.

Bethard dukar ut hela 1,91 gånger pengarna för att båda lagen ska göra mål och det är absolut värt att kasta in polletterna på. De flesta bookies är runt tio punkter under för samma spel och med det mer rätt ute i hur de värderar matchen och dess målmöjligheter.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 10/8
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: