Speltips inför Cardiff City – Preston North End 29/12: Höjer svårighetsgraden

Spelbloggare Publicerat: 28 December 2017

Hela 3,35 gånger såsen! Det betalar vårt speltips inför fredagens TV-match från Championship, på TV3 Sport, 20:45, mellan Cardiff City och Preston North End. Hittas förutom det; oddsen och all relevant statistik.

Som de flesta väntade är Wolverhampton herre på täppan i Championship och de ska sannolikt inte kunna utmanas om den där förstaplatsen. Mer öppet är det däremot om andraditot, som också leder direkt upp i finrummet, Premier League.

Cardiff har haft ett grepp om den där silverplatsen, men tappat det efter att, som en blixt från klar himmel, förlorat två raka matcher; ena mot nästjumbon Bolton Wanderers och andra mot besvikelsen Fulham. Till följd av detta är laget trea, på sämre målskillnad än Bristol City precis ovanför.

Spännande, spännande uppe i toppen med andra ord…

Preston har vuxit fram som ett utropstecken de senaste månaderna – och där kan man snacka rejäl scenförändring. Fem förluster på raken under perioden slutet av oktober till början av november, har blivit till åtta utan förlust; 4-4-0. Lite av besvikelser, de två senaste matcherna dock – precis som för Cardiff. I dessa har Preston fått dela pott med Barnsley samt Nottingham Forest.

Ett sätt för Preston att kunna bortförklara dessa insatser är en fortsatt välfylld och tuff skadelista. Greg Cunningham, Tommy Spurr, Sean Maguire och Joshua Earl saknas. Damell Fisher samt Callum Robinson är tveksamma. Detta medan Kadeem Harris och Lee Camp är kvar på långtidsskadelistan för Cardiff. Annars saknar Sean Morrison medan Aron Gunnarssons status ska tittas på närmare avspark.

Logiskt utfall med kryss

Delad pott, känns inte det som ett logiskt utfall i den här matchen? Det mesta pekar på en tajt tillställning, menar undertecknad, varpå 3,35 är ett odds som lockar starkt för krysstecknet.

Tanken är att Cardiff, i rådande form, med två tvåmålsförluster, är en favorit i fara. De måste dock se till att stoppa blödningen i dess värsta form och normalt är man, som tabellen understryker, ett riktigt bra fotbollslag i Championshipmått mätt.

Samtidigt har Preston under den senaste veckan fått lite grus i maskineriet och om vi ser tillbaka över den här åttamatchersperioden, där det inte blivit en enda förlust, har spelet knappast sprudlat – men man har varit svårspelade. Försvarsspelet har tajtats till och i en, på förhand, svår bortamatch som denna får de vara mer än tillfredsställda med en pinne.

Det skulle kunna sluta lite hur som helst, men vi får alltså stark känsla för en tillknäppt och tajt historia. Därför spelas krysset till 3,35 x såsen hos NordicBet.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 28/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: