Speltips inför Celta Vigo – Genk 13/4: Målpolletter kastas in

Spelbloggare Publicerat: 12 April 2017

Målpartaj eller målsnålt? Vi tar ställning inför matchen mellan Celta Vigo och Genk, där vi anser spelbolagen vara helt ute i deras position.

Knäpp över till Eurosport! Det vankas dubbelmöte mellan Celta Vigo och Genk med start 21:05 för de inledande 90 minuterna. Balaídos är platsen och det finns alla förutsättningar för en underbar fotbollsfest.

Celta Vigo har inte förmått att motsvara förväntningarna i årets Primera División, men till följd av det – att de bara är i mittskiktet av tabellen – kunnat satsa lite extra på Europa League. Gruppspelet var det lite sisådär med; en andraplats strax före Standard Liége och en bit bakom Ajax.

Leveransen har varit desto bättre i slutspelet. Shakhtar Donetsk och Krasnodar har värjts undan.

Genk landade på en anonym åttondeplats i den inhemska serien och därför slussats vidare i playoffet om en Europa League-plats. Europasejouren har varit desto bättre med ett vunnet gruppspel, och därtill har Astra och Gent avancerats förbi i slutspelet.

God målpotential

Generellt brukar de inledande matcherna i dubbelmöten vara mer tillknäppta än de andra, när det inte finns resultat att spela på. Bevakar hellre, än att riskera alltför mycket.

Trots detta ska möjligheterna för mål ses som stora här, med två parter som har fina kvalitéer i offensiven, men tenderar att släppa lite på defensiven och således bli del av öppna och i sin tur målrika bataljer.

Gällande Genk har det varit extra tydlig. Flera rena målpartajen har bjudits på här i Europa League och urladdningen i åttondelsfinalen var någonting utöver det vanliga; landskonkurrenten Gent krossades med 5-2 – på bortaplan.

När Celta Vigo spelar på Balaídos är det alltid framåtlutad och glädjefylld fotboll som gäller. Gissningsvis, med den rådande skillnaden, lär det ännu offensivare än det annars brukar – men då riskerar man kliva i fällan, så vassa som Genk visats vara.

Fyra av Celta Vigos sex senaste hemmamatcher har passerat 2,5-målslinan och statistiken i Genks sex senaste på resande fot är fem över linan.

Full rulle?

Över 2,5 mål spelas till 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 13/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: