Speltips inför Celta Vigo – Getafe 21/9: Smakrikt målspel

Spelbloggare Publicerat: 20 September 2017

Viss press finns på Celta Vigo, som förlorat tre av de fyra inledande matcherna, när de tar emot nykomlingen Getafe på Balaídos. Från matchen har Spelbloggare identifierat ett spelvärt målobjekt.

Tre förluster och en vinst. Det är Celta Vigos facit i Primera División och varningssignalerna för ytterligare ett fiasko, likt förra året, har höjts. Statistiken kan dock anses lite missvisande, då det faktiskt sett hyfsat ut under perioder även i de matcher som förlorats, alla för övrigt med uddamålen.

Bästa sättet att sätta en stämpel på den här matchen för Celta Vigo – upp till bevis?

Svenske John Guidetti är tillbaka i skick för Celta Vigo, men väntas få inleda på bänken. Lagets enda avbräck är numera på Nemanja Radoja.

Getafe har studsat upp från andradivisionen som en av de främsta kandidaterna till att trilla ur finrummet – på nytt. Även om de haft visst flyt i ett par matcher, kan man inte antyda på mycket från deras del, med den kravbild som finns. Kryss mot Athletic Bilbao, vinst över Leganés, båda på bortaplan, samt uddamålsförluster mot Sevilla och Barcelona.

Huruvida detta bara varit ett klassiskt nykomlingsryck eller ej återstår att se och det finns anledning till att vara hoppfull inför framtiden i klubben, även om det vänder fort i fotbollens värld.

Gaku Shibasaki, målskytt och skadad mot Barcelona, missar matchen för Getafe. Annars är truppsituationen oförändrad.

Övern spelas

Lite kniven mot strupen för hemmalaget, alltså. Skörden har varit otillräcklig, prestationerna ändå bättre, och därför väntar vi oss ett Celta Vigo som verkligen kliver ut på Balaídos för att sätta in dolkstöten. Revanschlusta!

Detta borde dock Getafe kunna bestraffa dem för. Dels har Celta Vigo visat prov på ett svajigt försvarsspel – offensivt desto bättre – och blivit hårt straffat vid flera tillfällen. Tre av fyra matcher, förlusterna, har klivit över 2,5-målslinan. Materialet är klart spetsigare offensivt kontra defensivt.

Inte mycket talar för att Getafe medvetet kommer vilja pusha upp tempot i matchen, men med den form de har borde ändå motståndarna kunna såras. Knappast så att försvarsmuren ställs upp, som mot Barcelona. För deras del har de två senaste matcherna innehållit tre mål vardera.

Det är lite förvånande att överspelet på den klassiska 2,5-målslinan är uppe i hela 1,94x – och det synas. Mer rättvisande odds, runt 1,80?

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 21/9
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: