Speltips inför Celta Vigo – Leganés 24/11: Välkomna ner från molnen, Leganés…

Spelbloggare Publicerat: 24 November 2017

Hjärtligt välkomna tillbaka ner från himlen, Leganés. Här blir det sannolikt att stanna. Under fredagen besöker de ett Celta Vigo med höga höjder och djupa dalar. Allt inför matchen, oddsen och – ett speltips. Det bjuder vi på.

Det är inte okänt att nykomlingar, åtminstone de som kommer underifrån, har en tendens att stå starkt i seriestarterna. Leganés har emellertid nästan sett exceptionellt starka ut – men nu har det väl vänt? Tillbaka på jorden.

Laget har åkt på tre raka förluster. Förvisso alla mot toppmotstånd – Barcelona, Sevilla och Valencia – varpå det blir extra spännande att se hur de står pall mot en motståndare av Celta Vigos karaktär. Känslan är att det faktiskt är på tiden att resultaten försämras, på alla fronter.

Den stora oron inför matchen för Leganés har varit huruvida Rubén Perez, som varit sjuk under veckan, kan medverka eller ej. Det mesta talar för att han kan medverka. Claudio Beauvue och Omar Ramos saknas.

Celta Vigo, då? Höga höjder och djupa dalar, det är lite så man kan titulera dem – deras prestationer och resultat. Men om man ska placera dem i tabellen, är det i mittenskiktet. Saknas spets, och för den delen jämnhet, att utmana uppåt medan man är på en helt annan nivå än seriens bottenskrap.

Sergio Gómez åkte på en smäll sist, varpå matchen missas. Facundo Roncaglia har en muskelskada, men det är inte helt hundra att han missar matchen.

Tre raka förluster för Leganés

Nästan dubbla insatsen för den raka ettan, det köper jag utan att blinka. Hittar värde cirka 15 punkter neråt.

Som nämnt; man kanske inte vill investera hela sitt kapital hos ett Celta Vigo som är oerhört ojämnt, men här talar nog mycket för dem att placera ett spel. Bättre tajming att ställas mot Leganés får de knappast.

Nykomlingen har åkt på tre raka förluster och även om det varit mot rent toppmotstånd, svåra matcher, borde det bli lite av brytpunkten för det här spelåret – nu ska man ner i standardnivå, liksom resan ska fortsätta neråt i tabellen. Och då ska det handla om undre halvan. Tufft mentalt här.

Celta Vigo är upp och ner, men har en hyfsat stark grund och med hemmaplansfördelen ska de ses med absolut toppchans. Något som också är lite intressant är att de under en period haft varannan vinst-varannan förlust. Senast föll de med 1-2 borta mot Sevilla, i en bra insats, och ja, vad bäddar det för?

Den raka ettan tas.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Celta Vigo vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 24/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: