13 augusti 2019 Celtic Cluj Speltips

Speltips inför Celtic – PSG 12/9: Full rulle i Glasgow

Det blir en rivstart som heter duga för klassiska Celtic i den här Champions League-sejouren. När ett stjärnspäckat Paris Saint-Germain gör dem sällskap på Celtic Park tipsar vi om ett visst målobjekt.

Den monsteroffensiv som Paris Saint-Germain, med mångmiljardspengar, snickrat ihop är inte att skoja bort. Edison Cavani, 35 mål på 36 seriematcher förra året, är kvar och in har Neymar och Kylian Mbappé hämtats – och succén har varit total direkt.

Ligue 1 är fem omgångar gammal och PSG har fortfarande kammat fullt – och alla vinster har kommit med minst två baljors marginal. 16 plusmål i statistiken, vilket visar på hur stort kvalitetssnäppet ner till de resterande seriekonkurrenter är. Om vi tittar till de nämnda anfallspjäserna; Cavani har målat vid sju tillfällen på fem matcher, Neymar fyra på fyra och Mbappé ett på en.

Celtic är en av kontinentens mest klassiska klubbar, men är inte på närheten av samma nivå som de en gång varit, liksom skotsk klubbfotboll i helhet. Gruppspelet i Champions League nåddes dock förra året och väl där blev det blott tre pinnar på sex matcher. I årets kval har Linfield, Rosenborg och Astana värjts undan.

Stora anfallsstjärnan Leigh Griffiths är inte helt hundra för spel för Celtics del, men det mesta talar för att han kan medverka. Dedryck Boyata och Erik Sviatchenko är, i skrivandets stund, också osäkra. Det enda klara avbräcket för PSG:s del är på Àngel Di María. Javier Pastores status är ännu oklar.

Kommer finnas ytor att operera på

Har PSG världens starkaste offensiv? Snudd på i alla fall. Total världsklass och just denna kommer man leva på under spelåret. De har en så pass stark tro på den att defensiven inte sällan lämnas i andra hand. Spelar sällan större roll, såklart beroende på motstånd, om de släpper in en eller två baljor.

Och på Celtic Park är det tveklöst att fransoserna ska ta över taktpinnen, skruva upp tempot och storma framåt. Att matchen lämnas mållösa finns – knappt – på världskartan, mot ett så mycket sämre Celtic.

Då återstår frågan; kan Celtic hitta nätet? Det tror vi faktiskt. Hemmaspelet är klart bättre än bortaditot och exempelvis målade man i båda CL-matcherna mot Manchester City förra året. Finns flera spelare med näsa för målet; formstarka Scott Sinclair är en, och ytor kommer de absolut få att operera på när PSG trycker på framåt.

BLGM – ja spelas till 1,95x hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 12/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 14%
2: 80%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 34%