22 april 2018 Chelsea Southampton Speltips

Speltips inför Chelsea – AFC Bournemouth 20/12: Nästan dubbla insatsen

Nästan dubbla insatsen är i överkant för det speltips som vi lyfter inför kvartsfinalmatchen mellan Chelsea och AFC Bournemouth i den engelska Ligacupen. Vilket är det? Det hittar ni nedan…

Det blir mer och mer intensivt, seriöst och hårdsatsande i Ligacupen, som annars, inte minst i de första rundorna, brukar tas lätt på bland de större klubbarna. De flesta som huserar i Premier League.

Efter kvartsfinalerna är det alltså bara fyra klubbar kvar som slåss om den här cuptiteln – en titel som kan öka i betydelse för en klubb som Chelsea, i och med att Manchester City ser ut att vinna Premier League utan minsta möjliga bekymmer. AFC Bournemouth är på sitt håll en uppstickare – och sådana brukar det vara ett par av i cuperna. Ej helt oävna.

Derbyförlusten mot West Ham sopade Chelsea av från axlarna på direkten och står nu stärkta med två raka vinster; över Huddersfield och Southampton. Förvisso inte de tuffaste av värdemätare eller mest sprudlande av prestationer – ändå stärkande.

Upp och ner har det varit runt AFC Bournemouth. På sistone – mest neråt. Av de sex senaste matcherna är tre förlorade och tre har slutat med oavgjort utfall. Alltså inte en enda trea inkasserad. Men finns det en risk att man överdriver betydelsen av detta? Senaste två matcherna har varit mot Manchester United, 0-1, och andra mot Liverpool, 0-4.

Rädsla för situationen som råder är befogad, då Bournemouth enbart har en poäng till godo från bottentrion. En delförklaring till det hela är skadesituationen, som är fortsatt svår. Adam Federici, Brad Smith, Tyrone Mings, Joshua King och Charlie Daniels står som skadade.

Ett mål senast de möttes

Att ställas mot ett Liverpool på lekhumör brukar inte betyda annat än stortorsk, precis som det blev senast för Bournemouth. 0-4. Matchen innan imponerade man stort och föll oförtjänt med 0-1 mot Manchester United.

Här ser vi att Bournemouth ska kunna streta emot väl. På de offensiva positionerna väntas Chelsea rotera friskt – med exempelvis Michy Batshuayi på spetspositionen istället för Àlvaro Morata – medan defensiven ser ut att bli närmast intakt.

Logiskt är det också, eftersom de offensiva pjäserna ofta är i större behov av att få vila.

Gästernas prioritet ett blir att tajta till defensiven. Närmast så att försvarsmuren kan ställas upp.

Lagen möttes för övrigt i slutet av oktober månad. Då vann Chelsea med ett mål mot noll i en tät historia.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål i matchen – är värt att investera i till strax under dubbla insatsen.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 77%
X: 16%
2: 9%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 40%