Speltips inför Chelsea – Arsenal 17/9: Londonderbyt öppnar söndagen

Spelbloggare Publicerat: 17 September 2017

Det borde inte vara mycket till snack om saken i söndagens Londonderby mellan Chelsea och Arsenal, vilket ska utspelas på, ett förhoppningsvis fullpackat, Stamford Bridge. Vem vinner?

Prestige, ära och tre, som alltid, löjligt viktiga poäng. På menyn; slaget om London! Chelsea och Arsenal är det som ska mäta krafterna, med avspark 14:30. Givetvis är derbyt TV-sänt och det ses bäst på Viasat Premium eller Viaplay.

Antonio Conte är en tränare som hyllas från alla håll och kanter, i och med att han fått så pass bra stil på en trupp han personligen inte ens anser vara tillräckligt bred för att varva Champions League- och seriespel.

Tisdagens CL-batalj mot Qarabag var en uppvisning i fotboll av Chelsea, som vann med de värsta av tennissiffror, 6-0. De tre matcherna efter premiärtorsken i Premier League har också vunnits – mot Leicester, Everton och Tottenham.

Större orosmoln finns över Arsenal, som får massvis av kritik, inte minst internt och supporterhåll – och den är befogad. De har bara skrapat ihop sex pinnar på fyra PL-matcher och sviterna av den hemska 0-4-förlusten mot Liverpool sitter fortfarande i. Lite positivare har jargongen varit därefter, först med den stabila 3-0-vinsten över Bournemouth och sedan veckans Europa League-match mot Köln, där en b-betonad startelva ställdes ut och 0-1 vändes till 3-1.

Glädjebesked för båda parter är de små skadeproblemen. Danny Drinkwater är enda Chelseaspelare som ser ut att missa matchen medan Arsenal har Santi Cazorla, Francis Coquelin och eventuellt även Theo Walcott out.

Chelsea har vunnit fem raka hemmamatcher mot Arsenal

Arsenal håller på att bli lite tröttsamma. De lyckas inte komma ur den spiral de hamnat i, där man inte räcker till mot toppmotstånden och således inte heller klarar av att utmana i toppen av serien, där fansen kräver att de ska vara. Arsené Wenger hänger, som alltid, löst…

Och det är just det vi är inne på inför matchen – att Arsenal är sämst när det verkligen gäller. Vi kunde se det borta mot Liverpool, 0-4 i baken, och vi kunde se det förra årets identiska möte, där man förlorade med 1-3. De fem senaste matcherna på Stamford Bridge har faktiskt förlorats.

Under spelåret har Arsenals pinnar hittills trillat in på hemmaplan. Bortamatcherna mot Stoke och Liverpool har förlorats.

Chelsea visar framfötterna och ser ut som en av de mest klara titelkandidaterna. Treorna har avverkat varandra den senaste tiden och det i svåra och tuffa matcher.

Med en part som visar spelglädje, en som alla – inklusive de själva? – tvivlar på, är det inte svårt att ta ställning…

Hemmalaget spelas med -0,75 mål (asian handicap) till klart spelvärda 2,05x. Halv vinst på spelet gäller om de plockar hem matchen med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 17/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: