Speltips inför Chelsea – Atlético Madrid 5/12: Lockande 1X2-tecken

Spelbloggare Publicerat: 5 December 2017

Hoppet påstås vara det sista som lämnar en. Gällande Atlético Madrids Champions League-sejour är så fallet. För att ha minsta chans att ta en av två slutspelsplatser måste de vinna borta över Chelsea medan ett rentav osannolikt resultat ska pricka in i den parallella matchen.

De enda som kan klandras, är de själva. Med största säkerhet kommer Atlético Madrid missa slutspelet i Champions League – ett brakfiasko! – och detta orsakat av de dubbla kryssen mot den tänkta slagpåsen i azerbajdzjanska Qarabag. Det betyder att inte ens 2-0-vinsten över Roma senast ser ut att räcka till.

För att så ska bli fallet, att det faktiskt ska räcka till, kräver det att Roma inte vinner över Qarabag på Stadio Olimpico medan Atlético Madrid spelar hem de tre pinnarna här. Två mindre sannolika scenarion, som tillsammans blir extremt osannolika att slå in.

Chelsea är slutspelsklara, men riskerar fortsatt att petas ner från förstaplatsen, som i sin tur är tänkt att leda till en enklare lott väl i slutspelet, och det mesta tyder på att det behöver bli full pott här för att undvika att så blir fallet, eftersom Roma nu är två pinnar bakom dem, med bättre resultat i inbördes matcherna, samt ställs inför en match som man kan räkna kallt med att de vinner.

På truppfronten är det mestadels positiva besked. Enda nämnvärda för Chelsea är osäkerheten runt David Luiz. Han kommer testas närmare avspark. Samma situation råder för Atléticos Juanfran.

Krysset oönskat

Delad pott är ett oönskat utfall för både Chelsea och Atlético Madrid. Om vi har lika på tavlan närmare slutet, kan vi anta att matchen öppnas upp – två lag som jagar de tre poängen. Därför; minskad risk för krysset.

Och då lutar vi åt Chelseas håll; att de lämnar Stamford Bridge som vinnare. Formen är urstark och på hemmaplan har de radat upp fem raka vinster. Ser dem som i klart större harmoni än Atlético, fastän de också hittat rätt på sistone.

Gästerna kommer också uppdateras om resultatet från den parallella matchen och om Roma leder klart, är risken att de tappar luften totalt.

Ettan är mer än spelbar till oddset 2,12, som presenteras av LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner, rak etta
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/12
TV:  viasatpremium logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: