30 september 2017 Chelsea Manchester City

Speltips inför Chelsea – Manchester City 30/9: Sen tungviktsbatalj

Mästarna Chelsea mot tabellettan Manchester City. Det är inte vilken match som helst som sätter punkt för Premier League-lördagen – och vi tror just på det; att det blir en fantastiskt underhållande historia.

Den hemska premiären mot Burnley, 2-3 i baken – på hemmaplan, är som bortblåst. Chelsea har hämtat andan och levererat vecka efter vecka. Med serien, den inhemska cupen och Champions League inräknat står formraden i 7-1-0. Enda tappet kom i 0-0-derbyt mot Arsenal och nu senast plockades en blytung 2-1-seger borta över Atlético Madrid i CL. Gubben i lådan – inhoppande Michy Batshuayi, som prickade in 2-1-baljan i den absolut slutsekunden.

Tre pinnar ovanför Londons blåa i tabellen hittas just Manchester City, på toppen av kullen. Pep Guardiola och hans manskap har varit fruktansvärt starka, spelar en frejdig och effektiv fotboll. För deras del har det bara blivit ett enda tapp på hela spelåret, ett kryss mot Everton, och flera storvinster radats upp. Veckans CL-match mot Shakhtar Donetsk på Etihad Stadium vanns med 2-0.

Danny Drinkwater är alltjämt out för Chelsea, Pedro osäker och David Luiz avstängd. Gästernas avbräck är på Benjamin Mendy och med största sannolikhet även Vincent Kompany.

Mycket som talar för övern

Chelsea har, trots deras mästartitel i fjol, ändrat på konceptet lite och, åtminstone hittills, spelat en mer offensiv och riskfylld fotboll. Flera matcher där siffrorna skjutit i höjden; 7/9 av spelårets historier har slutat med minst tre baljor.

Och nu möter de ett ännu mer framåtlutat Manchester City, i en toppmatch. På sex matcher har de på egen hand gjort hela 24 mål och alla förutom en har passerat den där 2,5-målslinan.

Känslan är att vi har två parter som kommer jaga trean här och inte vara tillfredsställda med ett kryss. Om vi har exempelvis 1-1 närmare slutspurten, då kan dörrarna öppnas upp totalt. Chelsea, på hemmaplan, ser chansen att knappa in på motståndarna och City kör alltid, nåja, nästan, ända in i kaklet.

Att David Luiz missar matchen för Chelsea är ännu en faktor som talar för en målrik batalj. Långtifrån lika tryggt med Andreas Christiansen i mittlåset.

Fem raka inbördesmöten har bjudit på minst tre mål. Blir det till sex nu?

Över 2,5 mål köper vi till oddset 1,79 hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 18:30, lördag 30/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 28%
2: 35%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%